lauantai 12. lokakuuta 2013

Voihan huppu!

Sain perjantaina käsiini tämän erään ompeluryhmän kanssa teettämämme Kortteli-trikoon. Kuosin on meille suunnitellut Sanni Takkinen. Kuosi on mielestäni ihan huikea, valmiina vaatteena kuitenkin hieman arveluttaa tuo valkoisen määrä, joten voi olla että valmis ompelukseni päätyy vielä värikylpyyn. Myös musta väri nukkaantui melkoisen paljon jo ekassa pesussa, mutta en anna sen häiritä, koska tykkään kuosista kovasti, kiitos siis Sanni Takkiselle, Keskisen Uudenmaan Ompeluryhmälle (ja oli siinä muutama muukin ompeluryhmä mukana, jotta saatiin tarvittavat metrimäärät täyteen) sekä Royal-tuotteelle, joka lähti kangasta meille teettämään.

Minulla oli alusta asti selkeä visio, että haluan tästä kankaasta jonkin sortin hupparin itselleni, mutta koska sellaista kaavaa ei nyt tietenkään käsillä ollut (kun heti piti päästä ompelemaan) niin piti soveltaa valmiista jo hyväksi havaitusta kaavasta.

Kaavapohjana toimii siis taas Onion 2035 (tykkään yksinkertaisesti käyttää rentoja tunikoita) lisäsin hihoihin pitkät resorit ja korkeakauluksisen hupun, enkä tehnyt lainkaan poikkileukkausta rinnan alle, koska halusin säilyttää kuvion ehjänä. Eniten aikaa tuhraantui kaavojen asetteluun kankaalle, koska halusin kohdistaa kuviorivit jatkumaan samassa linjassa myös takakappaleella. Ja hupun piirtämiseen...tää oli nyt toinen tekemäni huppu trikoovaatteeseen. Valmista suoraan passaavaa kaavaa ei ollut joten piirtelin hupun todellakin summissa kaula-aukon mukaan. Ihan ei tullut sellainen kuin kuvitelmissani, tarkoitus oli, että kaulus olisi ollut vielä korkeampi (mutta eipähän ainakaan nyt ahdista) ja huppu jäi myös turhan pieneksi, päähän mahtuu kyllä hyvin, mutta olisi saanut roikkua selässä hieman enenmmän.Huppu mahtuu hyvin päähän vaikkakin olisi saanut "roikkua" enenmmän niskassa

16 kommenttia:

 1. Ihana ja tosi magee kangas :). Jäin kyllä heti lukijaksi.

  VastaaPoista
 2. Au mikä kuosi ja huppari! Sopii sinulle upeasti. Harmillinen asia tuo nukkaantuminen :(

  VastaaPoista
 3. Ihku kangas ja mahtavan mallinen huppumekko!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Sää oot toiminu mun innoittajana mahtavine huppu/kaulus ompeluinesi... :)

   Poista
 5. Tuleepa kiva kaulus tuosta hupusta, kun se ei ole päässä.

  VastaaPoista
 6. Tosi upea huppari! Ja tuo kangas <3 Ai että juuri nyt rakastan mustaa, valkoista ja mustavalkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tätä luomusta päivän verran käytettyäni alan itsekin tottua tuohon valkoisen määrään ja olen heittänyt värjäyssuunnitelmat taka-alalle :)

   Poista
 7. Voi kiesus tämä on ihana! Tuo kangas on ihan mieletön ja niin upea tuo tunika sun päällä. Hyvältä tuo huppu näyttää joka tapauksessa, jos siitä tarkoitus oli erilainen tulla :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan huppumekon olet taiteillut! :) Ja kiitos teille itsellenne, kaikille ihanille jotka mahdollistitte Korttelin matkan kankaaksi asti! <3

  Yt. Sanni

  VastaaPoista
 9. Oi,että mikä kangas ja toteutus.UPEA!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)