maanantai 7. lokakuuta 2013

En voinut jokunen aika sitten vastustaa Selian tarjousta jossa sai tietyn kangasmäärän tilaamalla 1 metrin kangasta kaupanpäälle ( "pakolliset" hankintani kun täyttivät jo lähes tuon vaaditun metrimäärän). Valitsin kaupanpäälliskankaaksi tämän ihanan Aurora-joustofroteen. Harmaa ei ole ehkä minun ominta väriä, eivätkä kukkasetkaan, mutta tähän kuitenkin ihastuin kovasti.

Nyt vihdoin sain kankaan pestyä ja uskaltauduin ompelemaan elämäni ensimmäisen kerran vaatteen joustofroteesta ja täytyy kyllä todeta, että oli miellyttävä kangas ommella, nukka sotkuakaan ei tullut nimeksikään.

Kaavana nyt toistamiseen Onion 2035, lisäsin vinkkien perusteella reilummat saumavarat s-kokoiseen kaavaan (lisäsin 1cm) mutta ei kyllä olisi tarvinnut välttämättä niin paljoa lisätä, tästä tuli sellainen mukavan väljä malli ja on muuten ihanan tuntuinen päällä.

Tähän tein pitkät hihat ja helmaan lisässin myös pituutta lisää. Pääntien huolittelin framilonilla kääntäen kun koko vaate oli jo kasassa kun en löytänyt taaskaan kotikonnuilta tismalleen oikean harmaata resoria. Pääntietä myös pienensin hieman.

Aluksi meinasin tehdä tämän ilman poikkisaumaa rinnan alla, mutta sitten aloin epäilemään vaatteen istuvuutta/ aamutakkimaisuutta ilman poikkisaumaa. Ja sitten iski myös piheys ja käytin kangasta mahdollisimman nuukasti, että siitä metrin pätkästä saa jotain pipoa yms. pientä ommeltua pikkuneidillekkin. Eli siis sen takia nuo kuviot / kankaan raidat eivät osu kohdakkain ylä ja helmaosassa, mutta sovitaan, että ne on ihan tarkoituksella kohdistettu menemään juuri tuollain värit ristikkäin :)

Kunnollisia kuvia tuntuu olevan mahdoton saada otettua kun valoa on enää niin niukasti tarjolla, joten tässä nyt nämä aikaansaadut otokset, jotka eivät anna oikeutta kankaan herkulliselle harmaalle värille.
NuppuNeula oli tehnyt blogissaan ihanan tunikan tästä samasta kankaasta, taskut olisivat minunkin mielestäni olleet tarpeellinen ja kiva lisä omaan tunikaan, mutta epäilen kovasti niiden korostavan omaa leveälanteisuuttani ja siksi en niitä tohtinut lainkaan tehdä.

4 kommenttia:

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)