torstai 17. lokakuuta 2013

Uuden oppiminen on ihan huikeeta :)

Otin taas itseäni niskasta kiinni ja päätin opetella vetoketjun ompelun joustavalle kankaalle ja samalla tein myös elämäni ensimmäisen vetoketjullisen hupparin ja vielä kokonaan vuoritettuna. Monta uutta asiaa siis kerralla :)

Kaavapohjana hupparille käytin Be Carefull Out There-hupparia (leveys 110cm, pituus 116cm) leikkelin vaan etukappaleen kahdesta osasta kun tässähän oli oikeasti vain lyhyt vetska, saumanvaroja en lisäillyt.
Ohjeistusta ompelujärjestykseen katsoin TOSIMUMMO:n blogista (josta löytyy muuten myös monta monituista muuta hyvää ompeluohjetta!!).

Koska tämä oli taas ensimmäinen vetoketju-vaate sarjassaan enkä luonut tapani mukaan onnistumiselle kovinkaan suuria oletuksia, en lisäillyt huppariin mitään ylimääräistä esim. taskuja (jotka näin jälkeenpäin olisivat olleet kiva lisä...) myöskään kuvioiden kohdistamisiin en luonut ajatustakaan (harmittaahan se näin jälkeenpäin vaatteen valmistuttua) :)

Housut ovat joku oma piirtely muutamasta kaavasta ja ovat mallia : pitkäjalkainen ja äärimmäisen rimppakinttuinen lapsi. Näyttivät valmistuttuaan uhkaavasti siltä että ovat pojalle liki legginssit, mutta.... uskottava se on, ettei tuolle kukkakepille kapeatkaan housut ole tiukat :) Housuihinkaan en lisännyt taskuja, vaikka ne ilmettä toisivatkin niin loppupeleissä ne ovat kuitenkin turhat (ainakin vielä...) lahkeisiin koitin saada pituutta niin reilusti etteivät ole heti lyhyet. Ja resorit lahkeisiin, jotta on talvea ajatellen helppo saada sukanvarren sisään tungettua.

Ostin muuten paikallisesta ompelukoneliikkeestä ihan loistavaa tukikangasta, se oli sellaista kankaista, ei kuituista niinkuin aikaisemmat minulla olleet. Hintakin oli toki suolaisempi, mutta sen avulla vetoketjun ompelu sujui ilman turhia purkamisia ja kupruiluja.


Ensimmäinen kommentti pojalta oli, että päällinen olisi pitänyt olla raidallinen ja vuori "pöllöinen", mutta onneksi kuitenkin kelpasi lopulta laittaa päälle.Näin jälkeenpäin harmittaa kovasti kun vaate muuten onnistui, mutten sitten ompeluvaiheessa luonut ajatustakaan kuvioiden kohdistamiselle :(
11 kommenttia:

 1. kiva huppari, vetoketju ja vuori, tosi upea. Itsekin pitäisi tuollainen harjoitella...

  VastaaPoista
 2. Oikeastikin on niin kiva kokeilla välillä jotain erilaista. Ompeluharrastus tuntuu aivan kuin saavan uutta potkua alleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin näyttäs kyllä juurikin olevan...tulee aivan uudenlaisia visioitakin kun uskaltaa tehdä jotain sen tutun ja turvallisen rinnalle :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä on hyvää jatkaa treenaamista kun vetoketju "kammo" on viimeinkin selätetty ..

   Poista
 4. Tosi siistin näköinen :) hyvin olet onnistunut!

  VastaaPoista
 5. Hieno setti! Miten sait tuon vetskarin kankaiden väliin, oliko ohjeen mukaan? Vetoketjun ompelua treenailen itsekin, nyt pitäisi vielä alavarojen ompeluun perehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu ihan tuon mainitsemani ohjeen mukaan laitoin vetskarinkin...täällä on loistava ohje huppariin jossa on vain huppu vuoritettu : http://lillaphant.blogspot.fi/2012/01/vink-hupparin-ompeluohje.html

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)