sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kierrätysompelu saa aikaan hyvän mielen!

Siivoilin viikonloppuna vaatehuonetta ja monta monituista "pois laitettavaa " vaatekappalettahan sitä hyllyiltä kertyi. Tuntui kuitenkin kurjalta heittää siistejä käyttökelpoisia vaatteita vain pois joten jotain muuta käyttöä niille oli keksittävä.

Tutkailin "poistosaalistani" ja tulin siihen tulokseen, että neidille ehdottomasti lisää yökkäreitä ja jos mahdollista esikoiselle housut... Pyjamista tein nyt reiluja etteivät ole heti pieniä, kuten aiemmat ompelemani..ovat kokoa 80/86cm

Tässäpä siis tulos :

(näihin on käytetty kaikenkaikkiaan 1x yöhousut, 1x joustocollege housut, 6x trikoopaitaa ) uutta on siis vain resorit, kumpparit ja pojan housuissa taskukankaat osittain :)


omista joustocollege-housuista esikoiselle pöksyt, koko ISO 116cm   Kaavana käytetty High Jump OB 4/11 Leveys 104cm Pituus 116cmKunnon palapeli-pyjama, materiaalina 1 yöhousut ja 1 lyhythihainen trikoopaita
Paita: White Rabbit-kaavalla   Housut: muokattu City Mouse 4/11
Pyjama parista trikoopaidasta
Paita: White Rabbit  Housut: Tiikeri
Turkoosi pyjama, materiaalina 1 tunika (ei ihan kokonaan) ja 1 hihaton paita
Kaavat samat kuin pallo-pyjamassa. Delfiinit painettu helmaan mustalla kangasvärillä


Isäntä oli aivan kauhuissaan, että eikai nämä ole päivävaatteita :D En käsitä tuota värirajoitteisuutta! Tein siis alkuun tuon vihreän ja sinisen pyjaman ja sitten lopuksi pinkkiä kun tuli niin murskaavaa palautetta, pojan housutkin saivat lievän "et oo tosissas"-katseen... Nooh, kaappiin tuli tilaa ja tarpeeseen tuli ommeltua, itse kun en raski ostokankaita pilkkoa yövaatekäyttöön :)

6 kommenttia:

 1. Hienosti kierrätettyjä vaatteita. Pitäisi enemmän vaan yrittää itsekin ajatella kierrätyksen mahdollisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina vaan sullon kaikki "mahdollisesti käytettävät" johonkin laatikkoon ja kaivelen sieltä sitten vanhoja paitoja esim. pipojen vuoriksi tms. näkymättömämpään paikkaan, mutta nyt tein ihan näkyvää ompelua kierrättäen :)

   Poista
 2. Eipä heti uskoisi kierrätysvaatteiksi. :)

  VastaaPoista
 3. Täällä on yksi samanlainen kierrättäjä. Välillä ihan tuskastun itseeni, kun näen kaikessa mahdollisuuden uusiokäyttöön. Toisaalta, yleensä löytyy sitten kotoa kaikenlaista napeista ja valmiista ompelukuvista lähtien, kun jotain innostun tekemään. Hienot setit!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kierrätysvaatteita! Hyviä ideoita!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)