tiistai 17. syyskuuta 2013

Takkia halvalla myös itselle

Edellisen postauksen takkiompeluksen onnistumisesta sisuuntuneena päätin koittaa takin ompelua myös itselleni. LUOVAA KIRPPISTELYÄ- blogin miamamma on tehnyt toinen toistaan huikeampia takkiompeluksia itselleen ja muille ja päätinkin testata hänen pohjana käyttämäänsä kaavaa. (SK 3/2010)

Ilman kaavamuokkauksia en toki itsekään päässyt. Piirsin kaavat koossa 36, mutta silti takki näytti aivan julmetun suurelta. Vinkkien perusteella kaventelin takkia TODELLA reilulla kädellä ja lyhensin helmaa myös hieman ( koska kangas ei olisi pidempään riittänyt ). Hupun jätin ennalleen (hiippa-huppuun ei kangas riittänyt) ja hiha-aukot ja hihat jätin ennalleen. Hihansuihin halusin resorit ja tämän kankaan kanssa ne olivatkin jokatapauksessa pakolliset, koska hihoista olisi muuten tullut liian lyhyet. Eli kankaan riittävyyden kanssa sai taistella todenteolla.

Takkikangas on kirpparilta 2€ ostamani verho, joka oli halkaistu keskeltä, eli siis oikeammin vain puolikas verho. Ostin kankaan ajatuksena tehdä siitä keittiön ikkunaan kappa, mutta takin raakaversioksihan se päätyikin :)  Vuorena musta tikkikangas, hupun tikkikankaan päällä on lisäksi vielä musta-valko-pallollista kangasta.

Tämänkään takin ompeleminen ei ollut paha rasti, ainoat harmaat hiukset teetti Kangastukun tikkikangas (jota käytin vain hihoissa) tästä lähtien en enää pihistele vaan ostan kunnon tikkikangasta enkä sellaista muutamalla tikillä tikattua, leikatessa joka suuntaan leviävää kamaluutta. Etu- ja takakappaleissa kunnollista tikkikangasta joka pysyi hyvin läjässä ommellessa ja leikatessa. Lisäksi jouduin kaventamaan helman alaosaa kesken ompelemisen vielä lisää, kun "sojotti" niin leveänä sivuille päin :)

Takki on kantattu kauttaaltaan ja tällä tyylilla vetoketjun ompelukin oli todella vaivatonta

Kuvioita ei ole edes koitettu kohdistella sen kummemmin, koska kuten aiemmin mainittu oli kangaspalani vähän turhan nafti

Kaventeluista huolimatta tähän jäi väljyysvaroja ihan hyvin, eli alle saa tumpattua villapaidan helposti 


Ihan olen lopputulokseen tyytyväinen, vaikka alkuun kirosin itsekseni, että kangas olisi ollut parempi verhona kuin vaatteena. Tämän ompeluksen suhteen mies kyllä kannusti oikein tosissaan, oli jo alkuun sitä mieltä että takista tulee hyvä ja lopputuloksen nähtyään on edelleen samaa mieltä <3

Kankaan värit ovat ihan mun värejä, mutta jotenkin vierastan sitä, että tuossa etukappaleessa on niin paljon tuota vaaleaa ruskeaa, mustaa olisi saanut olla enemmän. Käyttöön tämä silti tulee :)

4 kommenttia:

  1. Ihana takki ja tykkään kuosista hurjasti! Oletpa taitava ompelija <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Alkujärkytyksen jälkeen tykkään takistani itsekin :) Houkuttaisi jo toinen tekaista, vaikka tätä tehdessä pärräsin tämän olevan eka ja vika takki itselle...sitä se onnistuminen taas teettää :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)