lauantai 21. syyskuuta 2013

Hattu kuin karkki!

En päässyt yli enkä ympäri sitten lopulta itsekkään tämän edellisen postauksen lätsän kaavamuokkauksesta. Halusin saada kaavan toimimaan myös 50-51cm päähän, kun edellisestä tuli liian nafti.

Siispä härkää sarvista kiinni ja rohkeasti uutta hattua kokoamaan. Tällä kertaa isäntä kävi Anttilasta hakemassa paria kangasta metrin verran ja niistä sitten oli tarkoitus yrittää. (mikä parasta molempia kankaita jäi vielä hyvin neidin takkia ajatellen)

Mietin ja pohdin ja pähkäsin saumanvaroja ja kappaleiden kokoja suhteutettuna edelliseen hattuun ja *huokaus sekä helpotus* hatusta tuli sopivan kokoinen, tai ainakin näin toivon koska lahjansaajan ja oman pojan pään kokoero on vain 2mm.

Suurimman osan aikaa tässä hommassa vei miettiminen,  että mitä kivaa extraa koristetta hattuun laittaisi ettei olisi ihan vaan lätsä! Kokeilin samanlaista kukkaa kuin aiemmassa hatussa, ei hyvä! Kokeilin erilaisia nappeja, eivät erottuneet kuosista, ei hyvä! Kokeilin pitsiä, ei hyvä! Kokeilin erilaisia ruusuke-viritelmiä, ei hyvä! Lopulta päädyin vain pariin simppeliin rusettiin kankaassa toistuvissa väreissä. Lopputulos riittävän neitimäinen, muttei liian täyteen tumpattu.

Itse kyllä tykkään, että nyt tuli kiva hattu! Vaikkakin vähänhän tämä alkaa kylmää aikaa näille hatuille olemaan. Koitin pelastaa tilannetta tekemällä kiiloista hiukan pidempiä, jotta hattu tulisi alemmas korville ja vuorina taas vaaleanviolettia velouria.

Sovituskuvia ei valitettavasti ole, koska esikoista ei saanut lahjottua kuviin TYTTÖJEN hattu päässään ja syntymäpäivät juhlitaan tänään jolloin nähdään onko sopiva sankarille, TOIVOTAAN!


8 kommenttia:

 1. Oih! Ihana lätsä. On kyllä kuin karkki :-)

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi herkullinen, kuin karkki tosiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköstä vaan, tästä kankaasta on ehkä pakko tehdä vielä "karkki-takki" omalle tytölle :)

   Poista
 3. Upea lätsä! Rusetit kruuna hatun =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuovat hieman tyttömäisyyttä lippalakkiin lisää, vaikka tokihan kangaskin on jo hirmu tyttömäinen :)

   Poista
 4. Kerrassaan ihana lakki, tosi siististi tehty. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)