perjantai 27. syyskuuta 2013

Hannua ja Kerttua tunikan muodossa

Kävin läpi kangasvarastojani ja noukin pinoista pois muutaman sellaisen palan joista ei kohta enää riitä kenenkään ompeluksiin... Tämä Hannu ja Kerttu- trikookin siis tilattu joskus aikoinaan Sampsukalta pikkupalana ja pala alkoi tosissaan olla niin pieni (vai lapsetko ne onkin kasvaneet..) että siitä oli äkkiä jotain ommeltava ettei suotta ihan pipo kankaaksi päädy.

Sain kankaan riittämään vielä neidin tunikan etu-ja takakappaleeseen, hihat ja taskut tein toisesta jämäkankaasta, joka sekin tuli nyt kulutettua kokonaan loppuun. Tämä tunika/mekko olisi vaatinut ehdottomasti seurakseen vielä hiippamallisen hupun tuosta raita-trikoosta, mutta minkäs teet kun kankaat loppui "kesken" :(

Kaava on oma muokkaus jonkun peruspaidan pohjalta, tein tästä lähes suoran mallin, enkä leventänyt helmaa juurikaan, koska olen todennut että tällaiset mallit pysyy paremmin meidän neidillä menossa mukana kuin sellaiset liehuhelmaiset, ei ole napakaan koko ajan vilkkumassa :)

Ajatuksena oli tehdä taas hieman kasvuvaraa vaatteeseen, mutta kappas; eipä sitä ainakaan hihoihin liiemmälti tullut.

Ja tähän loppuun voisi sitten taas pahoitella ÄIDILLE: en aio oikolukea tälläkään kertaa mitä tuli kirjoitettua, toisin sanoen kuinka paljon virheitä on, kun kiireessä tätä kirjoitan, huikkaa sää sit mulle taas :)

Kovasti olisi houkuttanut tähän lisätä vielä pari keltaista nappia, mutta kuosi itsessään taitaa olla niin täyteen tumpattu, että liika olisi liikaa...

Kuvauskohde kävi itse vetäisemässä hatun päähänsä ennen kuin kameralle poseeraaminen sai alkaa :)


Tykkään itse kovasti, kun on kerrankin taas jotain muuta kuin PINKKIÄ!!


Tällä mallilla aion surauttaa vielä pari vaatetta lisää, helppo ja huoleton niin leggarien kuin sukkiksienkin kanssa käytettäväksi.

3 kommenttia:

  1. Hyvin sopii tuo raitakangas kuviokankaan pariksi. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana kokonaisuus ja raidat rauhoittavat kuosia kovasti! Tykkään.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia paljon! Tästä tuli kyllä yks mun lempparivaatteista, on jotenkin niin vinkeen näkönen neidin päällä kaiken sen pinkki-tykityksen keskellä :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)