keskiviikko 27. elokuuta 2014

VäriOksennusMekko!

Tässä tulee nyt se edellisessä postauksessa lupaamani värioksennus..

Selailin eilen illalla noita huimaa kahta Ottobre lehteä jotka omistan ja päätin piirtää jonkun uuden kaavan jota testaan...

Rohkeasti härkää sarvista kiinni ja piirsin sen koon jota neiti tätä nykyä käyttää, päätin olla mittailematta tai mallailematta kaavaa sen kummemmin etukäteen ja surauttaa pikapikaa testi-mekon.

Kaavaksi siis valikoitui Circus Horse koossa 92cm (ob 4/2013) ja kankaiksi kaivoin sellaiset joustofroteet joita ei ole mihinkään tullut käytettyä.

Alun alkaen mekosta piti tulla kokonaan punainen, mutta eihän se yksinään riittänyt ja ainoa joustofrotee punaisen lisäksi oli tumma petrooli-valko-raidallinen...se siis oli pakko kelpuuttaa.

Helppo kaava ommella, ihan kiva malli, mutta koko....noh, kai tuo vuoden päästä saattaa olla sopiva :)

Ei onneksi edes harmita, koska vaatteen värimaailma tosiaan on jotain ihan muuta kuin mitä meille ehkes yleensä käytetään..

Kuva tosiaan hieman vääristää värejä, raidallinen kangas on tumma petrooli, ei ihan noin sininen kuin kuvissa.

Rinnukseen pikapikaa tuollainen "irtosiipinen" perhonen, applikoitu vain keskiosastaan siiskiinni kankaaseen


Tässä näkyy tuo petrooli väri hiukan paremmin, ja kuten ehkä huomata saattaa: kasvuvaraa PIIISAA!! :)


Mutta hei; tuli taas pari pitkään lojunutta kangaspalaa ommeltua ja raitojen kohdistaminenkin onnistui just eikä melkeen :)

6 kommenttia:

 1. Ottobren kaavat on tosiaan joskus hieman reiluja.. Kiva mekko, minusta värit sopii oikein hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu olen sen huomannut itsekin että lähes poikkeuksetta kaavoihin saa tehdä muutoksia, mutta ajattelimpa nyt kerrankin kokeilla ihan ilman muutoksia ja todeta, että ei kannata... :)

   Poista
 2. Eihän tämä mikään värioksennus ole. Kaunis mekko! Nätti raitakangas ja yksivärinen sopivat kyllä hyvin yhteen ja perhonen täydentää mekkosta. Mulla tulee värioksennuksesta mieleen 80-luvun värikkäät kankaat - jostain syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, värioksennus-termi ei ehkä ole se ensimmäinen kuvaus joka tästä mekosta muilla tulee mieleen, värit sopivat kyllä toisiinsa jne. mutta koska itse en piittaa sinisestä enkä liiemmin punaisestakaan, niin niiden keskenään yhdistäminen on sitten itselle melkoinen värioksennus :) Eli siis kaikenkaikkiaan ei yhtään meidän värinen vaate!

   Poista
 3. Hyvinhän tuota voisi jo käyttää, jos hihansuita vain saisi vähän kireämmiksi. Tee pikapikaa joku kumpparikuja tai vaihtaa kireämmän resorisysteemin. Kuvissa ei värit näytä minusta pahoilta, ihan kivalta näyttää lapsen päällä. Hyvä arkimekko siis.

  VastaaPoista
 4. Kiva mekko! Eikä yhtään värioksennus... :) Odotin kyllä viime postauksen perusteella jotain todella kauheaa, mutta värit käy ihan hyvin yhteen.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)