torstai 21. elokuuta 2014

Kerhot ovat alkaneet taas, tossupula iski!!

Se olis taas se aika vuodesta kun lapsilla alkaa kerhoilut...jopa pikkuneiti 2v.kin pääsi omaan kerhoonsa :)
Olihan tää alotusajankohta tiedossa jo hyvissä ajoin, mutta kuitenkin se  tossu-pula iski TAAS ihan puskista.

Ajattelin tänä vuonna luistaa hommasta ja metsästin laihoin tuloksin mukavia tossuja kaupasta...jos ei vika ollut ulkonäössä niin sitten vika oli hinnassa...luovutin ja tartuin tuumasta toimeen.

Hura-surautin neidille tossut farkusta....EI KELPAA! Pitää olla kuulemma timantteja...*mur*

Tein toiset nahkasta ja koitin viitseliöityä edes jonkun "kuvan" tekemiseen... EI KELPAA! Ei edes kokeilla jalkaan.. *murmur*

Tässä vaiheessa mummi (äitini) riensi apuun timantteinensa... neiti sai tossuihinsa haluamansa timantit ja jo rupesi tossut kelpaamaan :)

Väkerryksiä katsellessa, esikoinenkin ilmoitti haluavansa omat tossut, pitää kuulemma ehdottomasti olla tähti ja oransseja timantteja....annoin suosiolla periksi pojan suunnitelmille, jos tossut sitten kelpaisivat käyttöön kun on itse suunniteltu...Kaavapohjana käytin jälleen tätä Marian Ateljeen loistavaa ohjetta. Muokkasin tosin tossukappaleita (päällistä ja pohjaa) lapsien jalkojen mukaan jotta saisin tossuista riittävän hyvin istuvat .

Laitetaan nyt sitten lopuksi kuva myös joku aika sitten ommelluista jalis-paidoista. Tilasin kangasta ajatuksella että teen siitä myös yhden lahjapaidan, mutta oma poika tykästyi kankaaseen niin kovin, että halusi siitä sekä pitkähihaisen että t-paidan...kangas tuli tuhottua niin tarkasti että jäljelle jäi vain silppua...

Kaavana pienillä muutoksilla tuttu ja turvallinen Monster Car (ob 3/11)  koko kutakuinkin 116cm


11 kommenttia:

 1. Tosi hienot tossut! On varmasti turhauttavaa, kun äidin tekemät eivät kelpaa. Hyvä, kun lopulta pääsivät käyttöön. Nuo timantit kyllä käyvät näihin tossuihin tosi hyvin minunkin mielestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Ihan vähän niinkuin itsekin häkellyin että jo 2-vuotiaskin noin hanakasti ilmoittaa mistä tykkää ja mistä ei... onneksi nyt edes jotkut kelpasivat. Nuo farkkuiset onkin ihanan pehmoiset jalassa :)

   Poista
 2. Onpa hyvännäköinen kaava. Pitääkin käydä kurkkaamassa tuota linkkiä. Kivoja tossuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti katsastaa tuo linkki, kaava on hyvä ja ohjeet tarkat. Nyt kun itse oon useammat näitä tossuja jo tehnyt niin olen näihin viimesimpii tosiaan muokannut kaavoja hieman enemmän "jalan muodon" mukaan :)

   Poista
 3. Tosiaan, kohta sitä tarvitaankin taas tossuja.. Onkin kiva kaava, kävin kurkkimassa ohjetta linkin takaa.. Jospa itekin koittais.. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan älyttömän hienoja kaikki, olet ollut tosi ahkera!! Vau :)

  VastaaPoista
 5. Tarkkaa on teillä lapsilla tossujen kanssa ;). Niin se on meilläkin. Ihanat on kaikki tossut, farkku yllättäin herätti kiinnostuksen. Voisikin kokeilla siitä tossuja.

  VastaaPoista
 6. Tulipa farkusta kivat tossut! Hienoja kaikki :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)