sunnuntai 10. elokuuta 2014

Syksyisempää mekkosta

Pari päivää sitten pohdin facebookin ompeluryhmässä ääneen jotta voiko käsiväreillä värjätä koneessa, mikä on se toiminnallinen ero kone ja käsivärin välillä....en kuitenkaan saanut juuta enkä jaata vastaukseksi enkä tohtinut tämän kankaan kanssa edes testailua laittaa pystyyn...

Siispä hämmensimme perinteistä värisoppaa lasten kanssa ulkona saavissa, ja hyvä tuli :)

Halusin tästä kankaasta jotain hieman "syksyisempää" mekkoa, joka siis omalla mittapuullani tarkoittaa pitempiä hihoja ja hiukan pidempää helmaa.

Rohkeasti otin taas oman kaavapiirrokseni esiin ja leikkelin vaatteen, kaula-aukkoa muotoilin vielä lisää jälkeenpäin. ( lipsahti hieman suureksi ja piti paikkailla tilanne laittamalla tavan kaksinkerroin käännetty resori eikä kanttausta)

Suureksi yllätyksekseni 103cm korkea kangas kutistui käsittelyssäni liki 10cm eikä siitä enää saanut riittävän pitkää helmaa, ja minä halusin pidemmän helman kuin kesätunikoissani...patenttiratkaisuna mustaa viskoosi-trikoota helmaan, koska mustaa pitsiä tms. ei varastoista löytynyt.

Esikoisen kanssa hoidettiin taas hupaisa valokuvaus-rupeama jossa kuvattiin kyllä hyvinkin pitkälti kaikkea muuta kuin äidin uutta vaatetta :D

Voin kertoa, että tykkään tästä vaatteesta hirmusesti, mukava päällä ja ihan itseni oloinen vaate. Ainut harmitus näissä ihanan monipuolisissa musta-valko kankaissa on se harmittava nukkaantuminen :/Ei riittänyt meikäläisen kohdalla pelkkä helman reilu leventäminen selkävekkeihin...täytyy koittaa siis omaan kaavaansa vielä nuo "notkoselkä" muutokset tehdä, niin saa kaavan hiottua loppuun :)

Loppuun täytyy vielä antaa erityismaininta Emeli Design verkkokaupalle  äärettömän nopeasta toimituksesta :)

15 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Helmakin näyttää siltä, että se olisi alunperin suunniteltu loppumaan mustaan raitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mandariinimania! Olin helman jatkeen kanssa melkoisen epäluuloinen, uskoin sen jäävän tököttämään ikävästi, mutta tuo viskoositrikoo olikin loistava valinta helmaan, laskeutuu nätisti.

   Poista
 2. Taas niin kauniinmallinen, hyvin istuva mekko. Sopivan syksyinen väri - ja toivottavasti aurinko paistaa vielä pitkälle syksyyn muuallakin kuin mekossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka, auringonpaiste saisi jatkua vielä pitkään, nytkin jo mieltä masentaa ne aamut kun aurinko ei heti aamusta porota täydeltä terältä...syksy ja kylmä tulee :( syksy on ihan kaunis vuodenaika, mutta talvi-ihminen en ole laisinkaan, aurinkoa ja lämpöä minulle kiitos :)

   Poista
 3. Sinulla on aina niin ihania mekkoja! Tämäkin on kaunis, pidän noista mustista kanttauksista pääntiellä ja helmassa. Ne ovat kuin tehdyt tähän kuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Hanna Mi! Ei sitä jotenkin oikein osaa itselleen muuta kuin mekkosia ommella. Jotkut rennon rennot shortsit tulisivat tarpeeseen, mutta kynnys aloittamiseen on vielä liian korkea :)

   Poista
 4. Ihana! Ihan syksyn värinenkin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Pohdin useamman tovin värin kanssa, mutta onneksi päädyin juuri tähän oranssiin :)

   Poista
 5. Kangas on ihanan värinen, parempi kuin alkuperäinen :). Mulla on kanssa sitä, mutta tein tytöille alkuperäisenä värinä vaan legginssit, kun en itselle oikein mitään järkevää keksinyt. Nyt odottelevat vielä jotain värikästä yläosaa kaveriksi! Tosi nätti tuo pääntien muoto mekossasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tosissaan nää mu-va- kankaat on ihania juuri tuon värjäämismahdollisuutensa takia, vaikkakin nukkaantumisen suhteen minulla onkin huonoja kokemuksia :( Itse olin päättänyt jo heti kangasta tilatessa että aion sen jollain värillä värjätä. Pääntiehen olen itsekin ihan tyytyväinen, yllätys-yllätys että se syntyi ihan vahingossa :)

   Poista
 6. Hei! Kylläpäs SUN-kuosin suunnittelijan silmää ilahduttaa tuo mustan ja oranssin yhdistelmä. Näyttää ihanan lämpimältä ja syksyiseltä nyt tuo kangas. Ja kaunis on myös mekon malli. Mitäpä arvelet, voisinko laittaa jonkin näistä kuvista Kuosiverstaan Facebook-sivuille tai Kuosiverstas-blogiin? Olisi taas yksi erilainen versio mustavalkoisesta kuosista.

  Terveisin,
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina tästä kauniista,ajattomasta kuosista jolla on rajattomat värjäysmahdollisuudet :) Saat toki käyttää kuvaa, julkisestihan tätä blogiakin kirjoitellaan :)

   Poista
  2. Kiitos kovasti! Laitanpa kuvan/kuvat esille, kunhan ensin saan meneillään olevan kangasarvonnan pois tuosta Kuosiverstaan FB-sivulta. On tosi mukavaa nähdä, että omasta kuosista on ollut monelle iloa ja monenlaista siitä on saatu aikaiseksi. Olette te ihmiset luovia ja kekseliäitä :).

   Poista
 7. Tuosta värjäämisestä. Käsivärit eivät taida olla värin pitävyydeltään yhtä hyviä kuin konevärit,joten kannattaa eka pesu tehdä silleen ettei koneessa ole mitään mikä voisi ottaa oranssia väriä ja lisäksi kannattaa laittaa lisähuuhtelut jottei seuraava koneellinen värjäänny oranssiksi... äläkä kysy mistä tiedän :-/ Käsiväreillä voi kyllä värjätä koneessakin, mutta se ei auta värin kestoon. Itse olen värjännyt jopa merinovillaa pesukoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kikka vinkeistä!! Mä huuhtelin tän kankaan "värittömäksi" ensin käsin ja sitten heitin vielä koneeseen huuhtelu ohjelmalle... aiempi käsinvärjätty oranssi paita ainakin on pitänyt värinsä, toivotaan että tämäkin selviytyy kunnialla pesuista...jos ei niin pitää sitten värjätä uudelleen konevärillä... Empä tuota olekaan ajatellut että niissä värin pysyvyyksissä voisi tuollaisia eroja olla :( ja mulla kun on noita käsivärejä vielä jokunen paketti olemassansa...

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)