keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Paneeliverhojen uusi elämä!

Piti muokata aikasemmin tekemäni takin kaavaa *klik* istuvammaksi itselle....lopputulos olikin, ettei alkuperäisestä kaavasta olekaan jäljellä kuin kaula-aukko ja huppu.

Yhdistelin suvereenisti itselleni hyvää hupparikaavaa ja onion 2035 kaavaa keskenään ja päätin ommella rohkeasti testitakin vanhoista käytöstä poistuneista paneeliverhoista :)

Yllätin itsenikin nyhräämällä testitakkia tolkuttoman huolellisesti, tikkasin kaikki saumat litteiksi, ompelin ompelumerkkini ja kokolapun takin sisäpuolelle ja muistin jopa ripustuslenkinkin.  Vuorena takissa tällä kertaa tikkikankaan sijaan räikeän limeä vuorisilkkiä jota kaivelin miehen mummon kangaskätköistä.

Kuvioita oli mahdoton kohdistaa mitenkään, koska paneeliverhojen leveys on rajallinen, takakappaleessakin on sauma keskellä...

Mutta hyvä tuli, kyllä mä tällä testitakilla aion kulkea ihmisten ilmoilla, kunhan kelit vaan vielä hiukan auringon paisteen myötä lämpenee.


Kuvat ovat taas itse ajastimella räpsittyä laatua, mutta kyllä näistä idea välittyy :)
Taskunsuihin ompelin vielä lopuksi käsin hiukan ricrac-nauhaa antamaan ilmettä

Vuori on tosiaan tuommonen ärhäkkä vihreä, mutta eipä se sieltä mihinkään näy ja hihat niin pitkät että saa vetästyä kädet hihoihin piiloon :)  Ripustuslenkki samaa kangasta kuin hupun vuori.

Nyhersin myös hupun vuorikankaasta tuommosen laatikon johon ompelin ompelumerkin ja kokolapun kiinni

21 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän ihana takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Itsekin koen aika suurta onnistumisen iloa :)

   Poista
 2. Voihan Piipero sentään! Tämä on juuri sitä, mitä kirjoitin! Ole hurjan taitava ja idearikas tekijä. Kangas on kaunis ja nuo tehostetereet tuovat sävyjä hienosti esille. Kyllä kelpaa tuo päällä kävellä ja varmasti kerää katseita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihanhan tässä häkeltyy tällaisista kohteliaisuuksista :)

   Poista
 3. Tosi hieno ja aivan ihanat sävyt tuossa kankaassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään kankaan väreistä ja siksipä olenkin kai säästellyt näitä käytöstä poistuneita verhoja...no nyt ei tarvinnut ihan hukkaan heittää :)

   Poista
 4. Vau! Hirveen isotöiseltä näyttää (: ja hauska että se on tehty paneliverhoista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on loppujen lopuksi nopea ommella, ainut mikä oli itselle hirvitystä oli tuo vuorisilkin (vai mitä lie onkaan..) ompeleminen...Ja Kiitos :)

   Poista
 5. Älyttömän hieno!! Mie en uskalla alkaa takkia itselleni edes ompelemaan, en usko saavani joustamattomasta kankaasta mitään järkevää aikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mäkään mitään muuta itselleni puuvillasta ole tainnutkaan ommella, sama pelko persiissä :)

   Poista
 6. Ihana takki! Mikä siinä onkin, että tuota puuvillaa ei tule enää ommeltua?? Ehkä itse pelkään sitä takkimateriaalina rypistymisen jne ominaisuuksien vuoksi enempi kuin sen ompelun vuoksi. Vai olisko ettei se jousta päällä... Mut kyllä tuollai mullekin kelpais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aiempi takki jonka tein oli sellasta tavan puuvillaa ja se hiukn kyllä rypistyy, tämä on sellaista paksua tönkömpää kangasta, eikä kyllä rypistynyt ainakaan koekäytössä, saa nähdä sitten tuleeko kuinka helposti kuluma rantua kankaaseen mm. käsien kohdalle taitekohtiin...

   Poista
 7. Aivan upea takki, tosi hienot yksityiskohdat! :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava takki! Nuo kuviot ja värit vopii sinulle. Upeat yksityiskohdat kyllä tekevät tästä mielenkiintoisen. Omatkin kevättakit ovat aika vähissä, saa nähdä ehtisikö ompelemaan, vai pitääkö turvautua kauppojen valikoimiin. Yksinkertaisesti: Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ei muutakun hommiin, mulla ainakin menee se suurin aika siihen suunnitteluun, että aloitanko vaiko en, sitten kun saa itsensä aloittamaan niin valmista onkin suitsaitsukkelaan :D

   Poista
 9. Onpas todella ihana ja taidolla tehty takki! Yksityiskohdat on aivan mahtavia. Vau! Milloinkohan itse uskallan sukeltaa takkien ihmeelliseen maailmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinne vaan "takki-maalimaan" rohkeasti pulikoimaan, ei se vaikeaa ole, kunhan vain alkuun pääsee :)

   Poista
 10. Upea, kaunis takki. Sopii sinulle hienosti. Jäänpä lukijana seurailemaan ompelujasi :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)