maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hetken jo kuvittelin, että kesä tulee....

Ihanan keväisistä ja lumettomista päivistä inspiroituneena aloin kokeilla erilaisten kesämekkojen tekoa...tuota keväistä huumaa ei vaan valitettavasti kovin kauaa kestänyt kun taas pakkanen paukkuu ja maa on valkoisena :(

Molemmissa mekoissa yläosana on Hoops t-paita, kokeilin kaavaa ensin ihan t-paitana ja totesin sen hyväksi ( t-paidasta ei vaan nyt kuvaa ole kun se on jo ollut käytössä ja pyykissä juuri )

Ensimmäiseksi saksien alle pääsi perhos-trikoo jonka olen joskus Wexleriltä mukaani napannut...

Tässä ei kaikki mennyt ihan putkeen kun valmis tekele oli sopivampi laihaakin laihemmalla 116cm vaatteita käyttävälle esikoiselle....

...omaan makuun rimpsu olisi saanut alkaa ylempää, mutta koska olin vihdoin saanut rimpsun työllä ja tuskalla mekkoon kiinni, en sitä alkanut enää pois purkamaan ja päätin selvittää tuon koko ongelman vain lyhentämällä rimpsusta ainakin puolet pois :)


Seuraavaksi silpusin Käpysen Kpyseni trikoon joka oli jäänyt yli omasta tunikastani...päätin taltuttaa tuon rimpsun ompelemisen vaikeuden...tällä kertaa en ommellut rimpsua paidan päälle. Paitakaavaa lyhensin 4-5 cm (vieläkin olisi ollut vara lyhentää) ja rimpsut leikkelin Petit Fee mekon rimpsukaavoja apuna käyttäen.....

...jaahas...valmiina tämäkin mekko oli sitten neidille liki nilkkoihin asti.... tästä voimme päätellä, että mun hahmotuskyky ei riitä hamottamaan kuinka paljon lisäpituutta rimpsut tuo :)  Isoveli oli kyllä "prinsessa-mekosta oikeinkin innoissaan"  Äiti kuitenkin käytännöllisyyden syistä nappasi alemmasta rimpsusta puolet pois ja laittoi helmaan vielä pitsin.


No, nyt on mekkoja ommeltu...ja kiinnostusta ei ole lisää ommella ennen kuin tuo valkoinen hirvitys on maasta taas pois!!

11 kommenttia:

 1. Onpas ihanainen tuo perhoskangas. Itsekin tykkään tuosta Hoops-kaavasta. Nätit mekot - kevättä ja kesää odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoskangas on kyllä kivaa...materiaali vaan valitettavasti on sellainen hiukan keinokuituisen oloinen. Ja kiitos :)

   Poista
 2. Olen tehnyt useamman mekon samalla idealla eli yläosa Hoopsista ja alaosassa erilaisia rimpsuja. Olen todennut, että kainaloiden alle tarvitsee jättää ihan vain pari kolme senttiä miehustaa ennen helman aloittamista. Näin ainakin koossa 92. Kivoilta näyttävät nämä sinun mekot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla vielä tuollakin tavalla :)

   Poista
 3. Kyllä se kesä sieltä tulee! Ja hyvä, kun on vermeet valmiina.
  Sitä tulin tässä myös toimittamaan, että blogissani on sinulle Tunnustus :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä se kesä tulee... aikanaan. Kivojahan ne on jo nyt sisävaatteina sukkiksien kanssa.

  VastaaPoista
 5. Hurmaavia mekkoja! Kaunis mekkomalli =)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)