sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Ilmaista ompelua eli kierrätysompelua!!

Kaikki liikenevä vapaa aika on hujahtanut koukkua heilutellessa... ajan kuluksi on valmistunut muutama kallohuivi lisää (niitä en enää kuvailemaan ala...saman näkösiähän ne kaikki on :) ) ja nyt iltapuhteena virkkaan kalastajalangan kanssa paloja valmiiksi....mitä niistä tulee...kaitaliina, pöytäliina, vai jotain isompaa....sitä en vielä tiedä.

Jotain on kuitenkin pikaisesti surautettukkin...kaappeja siivotessa tuli pakonomainen tarve kierrätysompelulle.

Neidille syntyi siis pari tunikaa ja kahdet leggarit reilummalla pituusvaralla.

Kaavana Owl Princes koossa 92cm (helmaa pidennetty ainakin 5cm)  Materiaalina äidin vanha trikoopaita ja oma pyjamapaita

Leggarit kaavana Ropina koossa 98cm 

Kokeilin ekaa kertaa tuota Owl Princes kaavaa ja kaavana se olikin ihan kiva, mutta näillä mun kankailla joissa on paksu painokuvio helma jäi omaan makuun tököttämään liikaa, seuraaviin kavennan helman liehuketta hieman.

Leggareissa pallo kangas on omista trikoista ja materiaalina se on sellaista tosi paksua ja lämmintä. Mustien leggarien kangas on super hyvin joustavaa kiiltäväpintaista ja siinä on kaunis struktuuri pinnassa, harmi etten saanut sitä kuviin toistumaan. Materiaalin puolesta nämä menevät ihan juhlahousuinakin, olisin halunnut tehdä takataskutkin, mutta materiaali ei riittänyt.

Vielä jäi ommeltavaksi esikoiselle Aku Ankka pyjama, jahka jaksan vaihtaa saumuriin siniset langat :)

Sitten sitä saakin taas palata sohvannurkkaan virkkaamaan jahka ipanat saa unille.

6 kommenttia:

 1. Kierrätysompelu on kyllä mukavaa ja hyödyllistä, ja materiaalia kun aina löytyy omasta kaapista. :)

  VastaaPoista
 2. No Vau, hienosti taas kierrätetty :) Mie just vein Konttiin kassillisen vaatetta, kun ei vaan ole tilaa jemmailla pitämättömiä eikä inspistä heti ollut. Farkuista en kyllä luovu, ne jää säilöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon koittanut kanssa jättää säästöön vain kaikkein kivoimmat tai ne jotka heti huutelee haluavansa joksikin tietyksi uudessa elämässään :D Farkkuja mullakin on kaameet kasat kun juuri sain kaverilta ainakin 5 lisää....josko jaksais uuden farkkutilkkutakin ommella kun vanha jää pieneksi :)

   Poista
 3. Hienoja kierrätysompeluita! Se on aina kivaa, kun saa vanhoja vaatteita hyödynnettyä. Ja säästäähän siinä ihan mukavasti (että voi ostaa sitten uusia kankaita tai lankoja :D).

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)