tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mekot vaihtuivat haalareihin.

Koska pikku-neidillä alkaa olla niitä mekkoja jo ihan riittämiin, niin oli pakko kehittää jotain muuta kivaa ommeltavaa puvillakankaista...niiden ompelu kun nyt jotenkin houkuttaa enempi kuin trikoon.

Päätin koittaa piirtää neitokaiselle jonkun rennon ja vilpoisan "haalari-tyyppisen" vaatteen... Idea tähän syntyi selatessa -83 vuoden SK-lehteä, kaava-arkit vaan valitettavasti olivat ajan saatossa hukkuneet.


(ja ennen kuvien katseluun siirtymistä, pahoitelen kuvien todella huonoa laatua, ilmat ei suosi hellevaatekuvauksia eikä liiemmin kuvattavakaan ollut erityisen kuvauksellisella tuulella :D )

Ensimmäinen koekappale kaava räpellyksestäni...

...aiemman postauksen mekkoihin käyttämäni pussilakanan loppu sai toimia koekankaana...ja hyvä kangas olikin näihin, ihanan ohuet ja vilpoiset. Miinuksena vain se, että yläosasta rypytyksineen tuli vähän turhan pinkeä...eikun kaavaa hiomaan...


seuraaviin haalareihin levensin kaavani yläosaa 2-3 cm ja jo tuli yläosastakin paremman kokoinen, tosin siihen voi vaikuttaa myös se, ettei tämä kangas ollut niin ohutta ja siten rypyttynytkään ihan niin tiukasti... tämä kangas on siis myös kierrätettyä, joskus työkaveriltani saamani kappaverhot :)


Haalareiden yläosa siis rypytetty kumilankaa alalankana käyttäen, olalla solmimisnauhat ja lahkeissa kapeat resorit jotta pysyvät hiukan pussillaan..

No tulihan kokeiltua...tiedä tuleeko tällaisia koskaan pidettyä kun auringolta suojaaminen olisi tieten tärkeää :)

9 kommenttia:

 1. Onpas kivanmallinen haalari. Itsekin tuunasin tänään liivihameesta haalarin. Saapa nähdä, saanko sen vielä tänään blogattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoinkin että olet mukana kierrätysompelu- "haasteessa" innolla odotan tulevaa postaustasi, kierrätysompelut ovat niin mukavia ja ideoita on kiva poimia talteen!

   Poista
 2. Ihanat haalarit! Näyttää onnistuneelle kaavoitukselle. Verhokankaista tekee ihania löytöjä myös vaatteisiin. Puuvillaa minäkin eniten tykkään ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) vanhat verhot ja lakanat ovat kyllä ihan loistavaa materiaalia, harmittavan vähän kivoja vaan löytyy täältä päin Suomea kirppareilta, onneksi on sukulaisten ja tuttavien kangaskaapit :)

   Poista
 3. Hieno! Uusimmassa OB:ssa taisi olla samanmallinen kaavakin. Tarvitseeko tuossa kuminauha rypytyksessä ottaa jotain huomioon? Itsellä ollut ainakin vuoden verran tuohon tarkoitukseen oleva kumilanka mutten ole vielä kokeillut. Sitä siis laitetaan vain alalankaan ja ommellaan 0,5cm välein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi kun olisin tuon uusimman OB: n tiennyt niin olisin säästynyt taas muutamalta harmaalta hiukselta, itse näin tämän mallin lukiessani vanhoja lehtiä vuodelta -83, harmikseni vaan kaavoja ei siinä ollut:(.

   Juu, kumpparia kierretään alalangan puolaan kevyesti venyttäen. Itse olen ommellut pistonpituudella 2,5 ja löysännyt yhden pykälän ylälangan kireyttä ja ommellut n. paininjaln etäisyydeltä aina kerrokset. Mitä tiheämmät kerrokset sen reilumpi rypytys. Ja ohuet kankaat rypyttyy paljon suhteessa esim tavan puuvillavahvuuteen. Eikun kokeilemaan, hauskaa puuhaa :)

   Niin ja vielä: lankoja ei kannata katkaista kerrosten välissä vaan ommella muutama pisto alaspäin ja jatkaa seuraavalle kerrokselle, näin ei tarvitse päätellä niin montaa kumilangasn päätä :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Eikun kokeilemaan :) kun saisi vain aikaa jostain lisää...

   Poista
 4. Suloinen haalari, minullakin on se OB:n vastaava malli ompelulistalla vielä tälle kesälle :). Taidankin nyt ihan liittyä vakiseurailijaksi, kun olet alkanut näitä puuvillatuotoksia näin kovasti pukkaamaan ;). Itsekin tykkään niiden ompelusta eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi tehkäähän joku pian se OB:n malli niin minäkin näen sen, pitääköhän ihan kirjastossa uteliaisuuttaan käydä kurkkimassa jotta minkä näköiset nuo kaavakappaleet kuuluisivat "oikeasti" olla :D Niin ja mukava kun liityit joukkoon harvaan mukaan :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)