maanantai 4. marraskuuta 2013

Voittokankaan suunnitelmallinen silppuaminen

Voitin suureksi hämmästyksekseni PaaPii:n järjestämässä kilpailussa oliivinvihreää Linnunrata-jerseytä. Olin himoinnut tätä kangasta siitä saakka kun se tuli myyntiin, mutta en vain raaskinut sitä itselleni tilata. Oliivinvihreä väri on minun yksi kestosuosikki ollut jo monta monituista vuotta ja tykkään muutenkin kankaan kuosista. Kesällä tein itselleni tunikan jäänsinisestä Linnunrata-jerseystä, kuva löytyy täältä .

Mulla oli selkeä visio mitä aion ommella voittokankaasta, mutta toteutus antoi odottaa itseään, koska en TAASKAAN löytänyt mistään oikean sävyistä resoria, tuo oikein tummanruskea resori tuntuu olevan jotenkin ylimaallisen vaikeaa löytää, kaikki ruskeat tuntuvat olevan väärän värisiä. Kangastukusta sitten vihdoin löysin poistopalasen riittävän tummaa resoria ja ompelut pääsivät aluilleen.

Kaavapohjana käytin taas tuttua ja turvallista Onion-2035-kaavaa, jätin vain poikkisauman tekemättä, koska en halunnut katkaista kuviota (kohdistus kun ei ole oma vahvuuteni..) enkä sitten alkuperäisestä suunnitelmasta huolimatta lisännyt edes framilonia rinnan alle. Hihat tein vajaamittaisina ja kanttasin hihansuut resorilla. Olen todennut, että vajaamittaiset hihat ovat näppärämmät kun aina muuten hihoja saa tiskatessa yms. kiskoa ylöspäin. Taskut toki piti saaha pikkutavaroiden säilömiseen. Pääntielle ja taskuihin käytetty samaa ruskeaa pitsiä kuin tässä pivitunikassa. Jottei kaikki tunikat olisi aina samanlaisia niin laitoin helmaan leveän kuminauhan saamaan pientä pussiefekstiä aikaiseksi.

Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen, kangas on ihan IHANAA!! Lisäksi tein vielä pipon itselleni Moda-lehden kaavalla (sama kuin täällä) ja lapaset silppupaloista.Tässä kuvassa näkyy parhaiten tuo pussihelma-muoto ja taskutkaan ei oikein sovituskuvissa näy..Tämä ryppypipo on siitä kiva, että ryppysauman voi sijoittaa päässään mihin haluaa ja sillä saa piposta aina hieman erinäköisen, itse tykästyin pitää saumaa tässä suoraan keskellä :)

Oman käden koon mukaan lapaset, kaavaan otettu mallia täältä


KIITOS PAAPII DESIGN IHANASTA KANKAASTA <3
2 kommenttia:

  1. Niin kaunis! Ja vitsi mikä arpaonni siulla on, etkös voittanut juuri toisestakin blogista :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, arpaonni on minua hellinyt nyt kahteen otteeseen, ihan olen ollut puulla päähän lyöty, koska yleensä en mitään voita :) Voitin tosiaan huippu ihanan sammakko-kauratyynyn kaikkiyhdestkoost-blogin arvonnassa :)

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)