torstai 4. heinäkuuta 2013

Kalastajalle kalastajia ja Kävylle käpyjä

Pieni-suuri-mies 4½ v. lähti isovanhempien kanssa mökille 5 päiväksi ja ilmoitti että hänelle pitää sitten tuosta kankaasta tehdä kesäasu, eli t-paita ja shortsit. Ei auttanut äidin muuta kun panna hösseliksi ompelun kanssa jotta setti sitten tosiaan on valmiina kun pikkumies saapuu kotio.

Mikään iso nakkihan tämä ei ollut, mutta neiti 1v. laittoi hieman kapuloita rattaisiin jättämällä ne ainoatkin päiväunet pois ja vaatimalla seuranpitoa ihan koko ajan :)

Valmista kuitenkin tuli...

Paidan kaavana Monster Car 116cm pienillä saumavaroilla ja caprimittaisiin shortseihin katsoin mittoja vanhoista Name It:in housuista. Kalastaja kangas ei valitettavasti riittänyt koko shortseihin ja sekaan oli pakko lisätä jotain mitä kaapista löytyi...


Sitten hieman niitä sovituskuvia:

Onneksi oli oikein mieleinen setti pojalle, ensin ei suostunut päällensä pukemaan, mutta sittemmin ei enää oisi antanut yövaatteita vaihtaa tilalle :) Kokokin osui hyvin nappiin...shortsit voi tällä kasvutahdilla mennä ensi vuonnakin, paita-kaava oli hyvä (ei tosin mitenkään erityisen slimmi tuolle kuikelolle) voi tehdä toistekin tuolla kaavalla.


Itsellekkin tuli pitkästä aikaa ommeltua jotain, kankaaksi valikoitua lähestyvän 30-vuotispäivän kunniaksi Käpysen Käpyseni-jersey....eikös tässä kohta jo ihan KÄPYJÄ olla :)

Kaavapohjana käytin Movimiento-tunikaa (ob 3/2013) piirsin koon 170cm, en lisännyt saumavaroja, pidensin helmaa n. 6cm ja jätin sen vyötäröllä olevan nauhakujan kokonaan pois, lisäksi laitoin helmaan nauhakujaan kuminauhan jotta helma kiristyy löyhästi.

Ihan käyttökelponen malli; seuraavaan vaan isonnan kaula-aukkoa reilusti ettei jää niin ylös ja avarran kädenteitä etukappaleen puolelta...seuraavan tunikan kangaskin jo odottelee leikkaajaansa :)

4 kommenttia:

 1. Voi, että tykkään tuosta sinun tunikasta. Käpykangas ei ole minua oikein inspiroinut, mutta tässähän se on aivan huippu! Kiva tuo nappilista ja neliönapit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minullakin kyseinen kangas on odotellut visiota kaapissa useamman tovin, nyt ajattelin että raaskin siitä tehdä tämän koeversion tunikasta, mutta kivahan siitä omastakin mielestä tuli..

   Poista
 2. Voi kuinka hauska tämä käpykangas onkaan sinun päälläsi. Ja shortsisetissä olet kyllä onnistunut hauskasti yhdistelemään kuoseja. Tuo paljon näköä, kun toinen lahje onkin tähteä. Tykkään hurjasti molemmista!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Shortsit vaikuttivat alkuun omaan silmään kaamealta sekamelskalta ja olin varma että jäävät yöhousuiksi/pihahousuiksi, mutta pojan päällä näyttivätkin oikein kivalta.

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)