lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kyllähän jokaisen nyt parit kalsarit pitää koittaa ommella

On kyllä ollut melkoisen hiljasta tällä meikäläisen blogirintamalla, ensin huikeat kelit suorastaan vaativat kesämökille lähtöä ja kun sieltä viimein kotiuduttiin oli postiluukusta kolahtanut rakennuslupa pihavarasto-projektille ja sitä on sitten isäntä aamusta iltaan vääntänyt, että ehtii valmiiksi ennen työarjen koittamista...niin ja mun aikahan onkin sitten oikein tehokkaasti mennyt noita kahta ikiliikkujaa kaitsiessa :)

Ompelemiseen ei ole siis oikein jäänyt aikaa eikä kyllä paukkujakaan, tätä tuskaa olen koittanut laimentaa selailemalla työkaverin vintiltä pelastettuja vanhoja käsityölehtiä alkaen vuodesta 1975.
Ja voi ziisus mitä kamaluuksia löytyy 80-luvun lehdistä :)

Ompelulakkoa- ja lukkoa koitin sitten availla surauttamalla muutamat kalsongit...isäntä tosin linkosi toiset boxerit heti ekan käytön jälkeen roskiin, kun kuulemma hiersivät....ai olinko raivoissani...arvata saattaa...oli sitten ekat ja vähään aikaan vikat ompelut siihen suuntaan :)


Tässä nämä roskiin päätyneet boxerit. Kuminauha kierrätetty vanhoista kalsongeista , kaava piirretty myöskin vanhoista boxereista


Tässä vielä toiset boxerit, joita isäntä ei ole uskaltanut ehkes koekäyttää, näissä ei  ole niitä hiertäviä "litistettyjä munaskuukkeli-saumoja" ja taitavat olla inan isommatkin, takakappale kokonaan mustaa

Itselleni koitin myös ommella pöksyt ja hyvät tulikin, nopeat ommella. Kaavaa parantelin hiukan ja nyt odottas muutamat pöksyt leikattuina ompelemista.Koska Kaupunkiauto-trikoota jäi vielä pieni pala oli typylle kokeiltava liivarin tekoa, varsinaista kaavaa mulla ei mekkoon ollut vaan katsoin mallia jostain aiemmin ompelemastani hihallisesta mekosta/tunikasta (jonka kaava taasen on muokattu reilulla kädellä jostain peruspaitakaavasta ) :) Kokeilin myös ensimmäistä kertaa tuollasen valenappilistan tekoa. antaa kyllä kivasti ilmettä vaatteelle.

Pahoittelen illalla otettua kuvaa, se kun tuppaa olemaan se rauhallisin kuvaamisaika :)


Tästä tuli aika slim fit-malli yläosastaan, ihan passeli näin kesäkäyttöön, mutta jos haluaa syksyllä mahduttaa pitkähihasta alle, niin täytyy kyllä tuota yläosaa hieman väljentää. Oli kyllä neiti söpönen kun liivariin oli yhdistettynä valkoiset capri-legginssit ja valkoinen kesähattu...

2 kommenttia:

  1. Kiittämätön mies ;). Toivottavasti tajuaa käyttää. Minäkin ajattelin rohkaistua tekemään itselleni pukarit, nuo sinun ovat hienot. Laiskana minäkin käytän noita valelistoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytin omien pöksyjen kaavapohjana tätä ilmaiskaavaa: http://www.makebra.com/fi/ilmainen-hipster-kaava/ jota sitten muokkasin omaan makuun sopivaksi (eli ei niin hipsteri-malliseksi) ja madalsin vyötäröä, haaraosan tein Saumanvaran ompeluohjepankista löytyneellä tavalla (Eija-Riitta tais olla sen takana) :)

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)