lauantai 15. marraskuuta 2014

Jostain pidetään ja jostain ei...

Taas on kaiveltu kankaita laatikosta ja ommeltu pois sellaisia "hukkapaloja" jotka jääneet yli omien vaatteiden ompelusta.

Ensimmäiseksi silppusin jonkun Nanson palalaari kankaan josta olen äidilleni paidan aiemmin ommellut.Minulla oli vahva visio mekosta jonka helma on takaa lyhyempi ja helmassa kevyt kumilanka kiristys...no visio ei näyttänyt valmiina lainkaan niin hyvältä kuin mielikuvissa....joten kumilanka helmasta jäi pois.

Mekko oli tylsä! Pikaisesti koitin ilmettä saaha lisää resorista kyhätyllä rusetilla...en tiedä tykkäänkö vaiko en....mutta sen tiedän, että meidän yleensä kaiken tarjotun päällensä laittava neiti 2,5v. EI TYKÄNNYT! Yhtään sovituskuvaa mekko päällä ei pannukakulla lahjonnasta huolimatta herunut :)


Seuraavaksi sitten pilkoin loput ihanasta Linnunrata-trikoosta jonka noin vuosi sitten voitin PaaPiin arvonnasta. Aiemmin olen ommellut siitä itselleni tunikan ja pipon&lapaset TÄÄLLÄ

Tein tunikan samalla tyylillä kuin aiemman ampparitunikan, koska se on osoittautunut käytännössä toimivaksi malliksi meille (ja myöskin siksi, että kangas ei olisi muuten tunikaan riittänyt :)

Tämä olikin sitten jo huomattavasti mieluisampi vaate mallille.......kuten poseerauksesta saattaa huomata... :)

Pitsileggarit olen aiemmin ommellut, olleet tosi kestävät käytössä, tällaista trikoota pitäisi saaha ehdottomasti lisää...  

Lopuksi oman kesätunikan lopuista neidille leggarit, kaavakokeiluna Ropina koossa 92cm, isothan nuo vielä neidille on kun pituutta on noin 86cm, mutta pienellä fiksauksella ihan hyvän oloinen kaava.

6 kommenttia:

 1. :) Mä olen tullut siihen tulokseen, että mun pitää aina omilta lapsilta kysyä, "onko tämä mieluinen kangas?", että uskallan edes alkaa ompelemaan. Nyt olen ommellut kummilapsille joululahjoja. Kyllä jännittää, ovatko mieluisia.
  Tuo on Linnunrata-trikoo onkin kyllä ihana kangas, että voin kyllä kuvitella, että se on lapsellekin mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti edessä meilläkin kun ikää hiukan lisää lapsille tulee, toistaiseksi ovat mukisematta pukeneet päälle vaatteen kuin vaatteen. Toisille ompelussa on kyllä aivan omat jännitys-momenttinsa :D

   Poista
 2. Tuo ylin mekkohan on ihan juhlakelpoinen mekkonen :) Linnunratatunikan malli näyttää kyllä tosi kivalta, ei ihme että kelpaa hyvin!

  VastaaPoista
 3. Makuja on monia! Minä tykkään kovasti tuosta ekasta mekosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Eka mekko on ihan pidettävä, innostusta itsellä latisti varmaan se ettei se kuitenkaan vastaa alkuperäistä visiota :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)