perjantai 23. elokuuta 2013

Harhaostoksia ja hyötyompeluksia

Onko kenellekkään muulle käynyt ikinä niin (tai no, siis voisin olla varma että on...) että on hankkinut jotain kangasta joka on A) silloin ollut jotenkin erityisen kivaa tai B) tullut ostettua kun halvalla sai....

Noh, minulla ainakin tällaisia kankaita pyörii kaapissa muutama ja edelleenkin valitettava tosiasia on se, että meidän lapsilla on aivan liikaa vaatetta, joten millekkään ompelulle ei liiemmin ole tarvetta.

Kaivoin käsiini yhden tällaisin ei niin WOW! kankaan ja sain idean hyödylliselle/tarpeelliselle ompelulle; neiti hieman yli 1v. ei ole enää mikään vauva ja "vauvamaiset" kokopuvut yökkäreinä alkavat olla jo menneen talven lumia... pyjamien ompeluun siis!

Tämä leppäkerttu trikoo on ihanan pehmeää ja siten ihanteellinen yöpuvuksi, kangasta oli kutakuinkin 50cm korkea pala ja tähän pyjamaan se upposi muutamaa pientä silppua myöten kokonaan. Ja lopputuloksesta tulikin ihan kiva, vaikken alkuun kankaalle lämmennytkään :)


Paidan kaavana White Rabbit leveys 74cm,pituus 80cm (ja helmaan lisätty vielä pituutta) ja housujen kaavana Tiikeri koko 74cm (lahkeisiin useampi sentti pituutta lisää)
 Kuvittelin tekeväni reilun kokosen yökkärin joka sitten menee talvellakin päälle, mutta näemmä tuo neiti on hurahtanut pituutta kummasti, kun pyjamasta tuli justiinsa passelin kokonen. Noh, täytyy seuraavaan lisäillä pituuksia vielä entisestäänkin...


Pahoittelut huonolaatuisesta kännykkäkuvasta, tämän parempaan suoritukseen ei kännyn kanssa kyennyt tuon vipeltäjän kanssa :)

1 kommentti:

  1. Mullakin on joskus käynyt noin, että käytän vanhaa, hyväksikoettua kaavaa ja sitten hoksaankin, että olishan tuon voinut tehdä yhtä kokoa suurempana. Lapset kun kasvavat. Onneksi ei kuitenkaan tullut liian pieni. :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)