tiistai 28. huhtikuuta 2015

Jos jonkinmoista ihan itselle...

Tässä on lähipäivinä tullut ommeltua jos jonkinlaista tekelettä ihan itselle...

Pahoittelen jo näin alkumetreillä kuvien äärettömän huonoa laatua, kuvat on otettu illalla hieman ennen kymmentä koko päivän kestäneen kivenpyöritys urakan jälkeen ja jostain syystä kamera-asetukset eivät olleet yhteistyökykyisia ilta-aikaan...uusien kuvien ottoa on ollut ihan turha haaveilla tämän kokoaikaisen harmauden ja sateen keskellä joten näillä nyt mennään...Ensimmäisenä Melange Knit neuletakki ohuehkosta viskoositrikoosta.
Koko 36, tällä kertaa lisäsin pituutta vain reilusti helmaan ja hihoistakin tein ylipitkät.
Nyt tuli sellainen mukavan rento ja riittävän pitkä "neule" jollaista olin kaivannutkin.Seuraavaksi testiin uusimman naisten Ottobren Sporty Shape mekko jossa hauska leikkaus.
Oen nähnyt upeita mekkoja tällä kaavalla tehtynä, mutta vaatteiden kantajat ovat olleet todella hoikkia ja mekko on imarrellut kauniita vartaloita....soitellen sotaan siis...

Tein mekon koossa 38 ja ajattelin saavani aikaiseksi todella piukean makkarankuoren joka on lähinnä koomisen näköinen ihmisellä jolla on muutenkin leveä lantio...

Toisin kävi, mekko on mielestäni oikein onnistunut, eikä ole vartaloa nuoleva, vaan sellainen jossa on mukava olla. Yläosaa jouduin kaventamaan kahteen kertaan noin 20cm matkalta kainalosta alaspäin ja jätin poikkileikkaukset kokonaan pois ja leikkasin takakappaleenkin taitteelta. Niin ja suurensin pääntietä reilusti.

Tämä oli isännän mielestä paras kaikista ommelluista vaatteista ;)
Seuraavaksi käsittelyyn pääsi pitkään kaapissa lojunut paksuhko trikoo Kangastukusta. Väri on tumma armeijanvihreä, oikein mieluinen väri itselle...

Kaavaksi otin Puuhakkaan Pajan Kirsin piirtämän liivimekko-kaavan koossa M.
Kirsiä konsultoituani päätin ottaa etu-ja takakappaleelta taitteelta noin 1cm pois ja leikata kappaleet väärään langansuuntaan kankaan riittävyyden takia (trikoo jousti hyvin molempiin suuntiin...)

Kaava ei kuitenkaan istunut minulle edelleenkään kunnolla vaan jäi turhan löysäksi yläosasta ja vaate näytti lähinnä yömekolta.... Tein ensin pitkät "muotolaskokset" etupuolelle....mutta sitten jäi selkään vuosisadan pussi....työn ja tuskan kanssa syntyi pitkät muotolaskokset myös takakappaleelle äidin neulauksen avustuksella kun isäntä koitti laskoksia neulatessaan vain lähinnä neulata kangasta selkääni kiinni...

Valitettavasti nyt ei ole takakuvaa saatavilla, mutta istuvuus on nyt huippu, ikinä ei ole vaate näin kauniisti minulla takaa laskeutunut/istunut. Ja mikä parasta, tämä on niin mukava päällä!

Suunnitelmissa oli vielä jotain kuviota painaa vaatteeseen, mutta se on vielä suunnitteluasteella :)Viimeisenä kokeiluun vielä Puuhakkaan Pajan Kirsin holkkihihaisen tunikan/puseron kaava koossa M. Tein kaavassa olleen väljemmän mallin mukaan ja hiha-aukotkin tein isompina, helmaan hiukan lisää pituutta. Vaate on todellakin rento ja väljä, mutta sitähän minä juurikin halusin.
Tämä oli näistä ompeluista ehkä se mieluisin rentoutensa takia...taidampa siis tehdä vielä toisen :)

7 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia! Neuletakkeja tarvitaan aina, mutta kyllä tuo "sporttimekko" taitaa olla silti minun suosikkini. Hienosti istuu sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kaikki. Kiva nähdä tuo sporty shape normaalin vartalon päällä =) Ehkä sen uskallan myös itse tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janiika :) Kokeile ihmeessä, itse ainakin yllätyin melko positiivisesti lopputuloksesta!

   Poista
 3. Kauniita vaatteita, istuvat todella hyvin sinulle. Hienosti olet saanut tehtyä muokkauksilla juuri passeliksi, itse en oikein hallitse kyseistä hommaa, joten mennään aika pitkälti mitä kaava sanoo:D Erityisesti pidän tuosta Sporty shape mekosta ja holkkihihaisesta tunikasta. Kaunista kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hei; tervetuloa mukaan joukkoon pieneen :) Kävin kurkkimassa blogiasi ja sinä jos kuka olet tehnyt kauniita vaatteita joissa ihania jujuja! En minäkään kaavojen muokkausta hallitse, joskus onnistuu, useimmiten ei :) Tuo mu-va kangas on Nanson palalaari trikoota, kaunis kuvio kieltämättä!

   Poista
 4. Tykkään kyllä taas näistä kaikista, istuvia ja kauniita vaatteita! Sporty shape on ehkä suosikkini, jos näistä nyt mitenkään voi yhtä parasta valita.

  VastaaPoista
 5. Onpa sinun tyylisiä vaatteita. Sopivat sinulle kauniisti ja istuvat hyvin.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)