tiistai 7. huhtikuuta 2015

Jonkin sortin ompeludraivia ilmassa...

Kun nyt päästiin uusien kaavojen testaamisen makuun, niin jatketaan samalla linjalla...

Ompeluryhmissä olen ihaillut muutamia esillä olleita Optic Flowers mekkosia/tunikoita (myöskin uusimmasta naisten Ottobresta) joten päätimpä minäkin kokeilla passaisiko kyseinen malli itselleni...ja sanottakoon, että lehden kuva ei kyllä anna ei niin minkäänlaista oikeutta kyseiselle kaavalle...

Mittailin taas kaavoja ennen piirtämistä ja tulin tulokseen, että piirrän yläosan koossa 36 ja alaosan koossa 38.

Ja kuvien kanssa jatketaan taas sillä melko mitäänsanomattomalla linjalla...


Muutoksena kaavaan: lisäsin helmaa hieman enemmän A-linjaiseksi, tein t-paita hihat, koska kangas ei muuhun riittänyt ja pidensin helmaa 4cm


Nyt on sellanen hieno ompelufiilis päällä, että kaikki sujuu kuin leikiten, ompelu on kivutonta ja helppoa, eikä ratkojan kanssa tarvitse tehdä tuttavuutta...

...ja tykkään mä kyllä lopputuloksestakin, mukavan rento mekko kun yläosakaan ei nuole kylkiä vaan on sellainen löysähkön t-paidan mallinen (vaikka kuva antaakin ymmärtää että menee kylkiä myöten...) Mietin kyllä että kavennan yläosaa vyötärön kohdalta useamman sentin per puoli, mutta tulin tulokseen, että ehkä näin ei korostu niin kovin tuo kapean vyötärön ja leveän lantion ero :D  Hihoissakin siis on oikeasti t-paitamaista väljyyttä vaikka kuva väittää niiden olevan käsivarsia nuolevat :)


Kangas on Nanson kuviollista kilotrikoota Kangastukusta

Sen verran mukava vaate päällä, että saatampa vielä toisenkin ommella...vaikka hihattomana!
Ja tuota alaosaa voisi muokata niin että tekisi sillä trikoisia puolihameita topin kanssa käytettäväksi....joo...ideoita toteutettavaksi siis! :)

8 kommenttia:

 1. Tosi kivan ja mukavan näköinen.Yksinkertainen on kyllä kauneinta ja tällaisia vaatteita tulee pidettyä eniten.Tykkään kovasti,täytyypä tutustua kaavaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, että ne simppelimmät ja neutraalimmat päätyy mulla ainakin usein käytetyimmiksi...silti sitä tulee tehtyä myös niitä huti ompeluita kuten mulla se nappihalkiollinen vihreä-keltainen joustofrotee huppari...onnistumisen ilo oli suuri, mutta päällä vaate on ollut ehkä kerran :D

   Poista
  2. Tämä http://piiperopaaperopatikkajalka.blogspot.fi/2014/10/aevan-mahottoman-ompelujumituksen.html :D

   Poista
 2. Miksikähän mulla ei tuosta vaatteesta tullut noin hyvännäköinen? Varmasti kropan mallillakin on tekemistä asian kanssa. Sinulle tuo sopii kyllä hyvin.

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi kivalta, sopii sinulle tosi hyvin. Lehden kuva onkin tosi mitäänsanomaton, en edes ajatellut että tekisinkö..

  VastaaPoista
 4. Täydellinen mekko! Kuosi ja malli juuri sellaisia, että itselläkin tällaista tulisi käytettyä paljon. Sopii sinulle muuten todella hyvin. Onko nuo OB:n naisten kaavat kokoa vastaavia vai hieman väljiä? En ole koskaan niillä ommellut, ja nyt pitäisi äidille tehdä mekko johon löysin noista lehdistä sopivan kaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Mä olen myös melko vähän ob:n kaavoja käyttänyt ja koska olen eriparia ylä-ja alakropan suhteen mittailen kaavoja suosiolla aina ennen piirtämistä. Mutta nämä kaksi viimeistä on ollut kyllä mielestäni aika reilua kokoa ja kuullut muidenkin todenneen saman.

   Poista
 5. Voi ku kiva mekko! Mun on kyllä nyt pakko hankkia se eka tunikakaava itelle ja ylittää korkea kynnys! :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)