maanantai 2. maaliskuuta 2015

Yksinkertaista, mutta käytännöllistä

Mitä sitä suotta hienostelemaan...niin se vain on, että meillä ne kaikkein simppeleimmät vaatteet ovat niitä kaikkein pidetyimpiä/ tykätyimpiä...

Joten terapia-ompeluna ihan sellasta perusvaatetta ja samalla tuli käytettyä pois muutama piiiitkään haudottu kangaspala (....joista ei kohta olisi enä vaatetta saanut tehtyä lasten kummallisen kasvamisen takia...) :)

Nämä vaatteet on tehty neidille seuraavassa käyttöön tulevassa koossa, joten reiluja ovat...tällä kertaa tosin ihan tarkoituksella!


Tunika-Paita-Mikälie  kaavapohjana Owl Princess, valenappilista kun en jaksanut oikean tekoa edes suunnitella :)Hihojen pituuden kanssa tuli tällä kertaa ehkä HIUKAN liioiteltua...eipähän kerrankin lopu hihoissa pituus ennen vaatteen muuta käyttöikää :)

Vielä t-paita tunika samaisista kankaista, koska halusin kerralla käyttää kaikki lipareet pois lojumasta...

T-paita tunikaan sovelsin kaavataskuja selatessa löytynyttä Autumn Forest paidan kaavaa, olin piirtänyt kaavan leveys:86cm ja pituus: 92cm  siitä sitten vain hieman helmaa leventämällä ja pidentämällä leikkelin menemään.
Legginssit on Ropina-kaavalla tehty, reilussa koossa nämäkin!Tällä Autumn Forest- kaavalla tuli kyllä ihan kiva kesä-tunika...saattaapi olla että tulee tehtyä toinenkin...

Lopuksi vielä kierrätysompeluna esikoiselle pyjama omasta vanhasta kaapissa lojuneesta pyjamasta :)
Saapahan taas yksi vaatekappale "uuden elämän"

Koko varmaankin 122/128 että on sitten tämäkin tehty odottamaan pojan kasvamista :)

6 kommenttia:

 1. Peruspertsat on käytössä kyllä ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Aina sitä haikailee jonkun hienon ja erikoisemman ompelun perään, mutta totuus taitaisi meillä olla se, että ne jäisivät lojumaan vain kaapin perukoille.

   Poista
 2. Nämä on ihania ja niin tarpeellisia:-)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja paitoja, kivat kuosit! Olen tehnyt paitoja/tunikoita kummallakin kaavalla ja tykännyt molemmista. Perusvaatettahan sitä eniten tarviikin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Se on hyvä löytää muutama "huippu" kaava jonka pohjalta on helppo lähteä muokkaamaan...ja nyt mulla taitaa olla pari sellaista plakkarissa :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)