maanantai 19. toukokuuta 2014

Laiskan bloggaajan vaatepläjäys

Paljon on tullut ommeltua, milloin mitäkin, mutta pitkään jatkuneista kurjista keleistä johtuen mitkään tekeleet eivät ole blogiin asti päätyneet.

Tässä nyt sitten kerralla muutamia niistä päivitettynä kun aurinko vihdoinkin paistaa...I-H-A-N-A-A!!

Tilasin itse itselleni äitienpäivälahjaksi Mekkotehdas-kirjan kun pikku-neiti on vihdoinkin saavuttanut sellaiset mitat että mekot pääsevät kokeiluun.

Piirsin heti kättelyssä kirjasta useamman kaavan, mutta ensimmäisenä kokeiluun otin Katariina mekon koossa 86/92cm. Tein täysin ilman muutoksia ja kirjan ompeluohjeita noudattaen, vaikkakin kirosin mielessäni miten tämä tarvitsee näin monimutkaisesti tehdä...itse olisin oikonut/yhdistänyt useamman vaiheen :)


Kangas on oikein ohutta ja vilpoista puuvillaa jonka vuosi sitten Kangastukun palalaarista penkaisin, loistavaa juuri tällaisiin mekkoihin.  Äitini on virkannut ihania myssyköitä useammassa koossa neidille!


Mekkosessa oli iiiiiihana kirmailla pitkin pihaa helmat hulmuten!
Ja sujuupa ne leikitkin hyvin mekko päällä :) Tämä meidän rämäpäämme ei vaan ole sellainen prinsessatyyppi vaan juurikin rmäpäinen tänttärä joka istua tönötti eilenkin mekossaan isänsä Trial-pyörän kyydissä huutaen "KAASUAAA..."


Kokeilin myös ommella Kankaiden Yönä tulostetusta Noshin Lippa-pipo kaavalla hatut lapsille. Hyvä kaava ja helppo ommella. Esikoiselle 5v. py 51cm tein koon L hieman pidennettynä  ja kuopukselle 2v. py. noin 48cm M koolla jota kavensin hieman.

Lippoihin laitoin patalappuhuopaa ja oli riittävän jämäkkää ilman tukikankaiden silitystäkin.

Pahoittelut huonolaatuisesta kännykkäkuvasta :)

Itselleni ompelin oliivin Linnunradan jämäpaloista topin, kaava joku oma kyhäelmä/yhdistely.  Topista tuli yläosasta hiukan väljä niin jouduin lisäämään framilonia rinnan alle.

Kuvat taas todella edustavia isännän otoksia...Ja lopuksi päätin ottaa uusinta yrityksen laatikkotunikasta *KLIK*.
Kavensin kaavaa ainakin 7cm, piirsin kaula-aukon suuremmaksi, lyhensin helmaa...olikohan ne siinä...

Tästä tuli ihana lötköpaita ja huomattavasti paremman kokoinen kuin ensimmäinen kyhäelmä...

Valitettavasti kuvat eivät anna yhtään oikeutta paidalle...

Neon-pinkki trikoo on Wexleriltä...ohutta eikä kovin paljon joustavaa, hyvä materiaali juuri tämän tyyppiseen vaatteeseen.

Helma on takaata pidempi kuin edestä...sopii loistavasti takapuoli kompleksiselle ihmiselle :) 

Pääntiehen halusin kokeilla tuollaista rullavaa trikooreunaa...antaa huolettoman ilmeen kun vaatekin on tosi huoleton :)

Ja vielä aiemmista kesämekko-ompeluista yli jääneista palasista paitoja pikkuneidille syksyä ajatellen.Isänälle ompelin muutaman t-paidan ihan yksivärisistä trikoista, niihin ei tullut ehkes mitään painettua kuvaa, niin en nyt sitten niitä alkanut tänne kuvaamaan, kaava oli niissä sama kuin tässä tykätyssä ja pidetyssä Kärpäs-paidassa *klik*

1 kommentti:

  1. Tykkään kaikista näistä vaatteista. Ihania kuoseja ja malleja. Tuollainen itsellesi tekemä paita voisi olla kyllä kiva myös minulle. Täytyykin yrittää muistaa tämä, kun kiireisimmät ompelukset on alta saanut pois.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)