lauantai 8. helmikuuta 2014

Laukkuja pikku-neideille!

Esikoisella on nyt melkoinen synttäri-kutsu-buumi, kerhokavereiden juhlia on useammat tulossa...

Jotenkin oli hirveän vaikea keksiä mitä antaa lahjaksi 5 ja 6 vuotta täyttäville neideille...vaatetta en edes aikonut ommella, koska koon oikein arvioiminen olisi kuitenkin mennyt metsään :)

Sitten valaistuin eräs kaunis päivä ja päätin ommella tytöille käsilaukut, toinen tykkää Winxeistä ja toinen Monster High:sta...jotain  sellaista laukkuihin siis.

Aloitin urakan tappelemalla printterin kanssa useamman päivän, isäntä yhä reissuhommissa joten käyttöohjeita piti udella milloin minkäkin ongelman kanssa suu-sanallisesti...ei vahvin puoleni "ymmärtää" käyttöohjeita puhelimitse :)

Ahkeran uurastuksen jälkeen sain kuin sainkin kuvat tulostettua kuvansiirtopaperille ja pääsin laukkuja ompelemaan...

Kaavoja ei ollut, vaan piirtelin kappaleet suoraan kankaalle ja ompelin laukut kasaan ainoana vapaa-aikanani, eli yön pimeinä tunteina...tein mahdollisimman simppelit kassit, ei siis mitään vetoketjuja tms. koska yöaikaan aivot eivät vaan toimi riittävän hyvin moiseen hommaan.

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, ei kylläkään tullut ihan käsilaukkukokoa niinkuin oli suunnitelmissa vaan ennemminkin olkalaukku-akselia...toivottavasti kelpaavat kuitenkin käyttöön...


Laukun koko noin 25 x 22 cm, päällikankaassa silitettävä tukikangas ja vuorena paksua miehen mummon kätköistä löytynyttä kangasta, päällikankaan pohjaan ompelin vielä kovikkeeksi patalappuhuopaa, kun sitä sattui iso pala olevan  ja sopivan tukevat, muotonsa pitävät kassit tuli näin.

Molemmissa laukuissa kiinnityksenä neppari ja sisäpuolella vielä tuommoinen pieni tasku. 


Kuvansiisrtopaperille tulostetuista kuvista tuli kyllä hyvät ja tarkat, ohjeissa sanottiin että kestää 30 asteen pesun, mutta aiempaa kokemusta kestävyydestä ei ole, joten se jää sitten nähtäväksi Sitten vain odotellaan ensimmäisiä juhlia, jotka juhlitaan huomenna... :)

1 kommentti:

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)