sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pikkuneidillekkin on jotain koitettu ommella...sama vika vaivaa vaan hänenkin vaatekaappiaan....kasat kaatuvat jo päälle entuudestaan :)

Tytölle olisi niin paljon ihania kaavoja joita vosi kokeilla, mutta kun tosiaan vaatekaapit tursuavat jo entuudestaan vaatteita on ompelu sillä saralla jäänyt toistaiseksi hieman suppeaksi..jotain kuitenkin on täytynyt kokeilla.


Tunika OB 1/2009 Muksis-tunika, koko 74cm ilman saumavaroja, hyvä kaava, leveyttä voisi toki hieman ottaa pois helmasta. Housut OB1/2012 Little Houses, koko 74cm, oikein pitkillä resoreilla jotka kuvassa kaksinkerroin. Tämä oli kelpo kaava ja näitä täytyy tehdä lisää kun pysyvät tuon vauhtimakkaran menossa hyvin mukana. Kankaat Nanson kilotrikoita kangastukusta.Tässä kaavana OB 4/2012 Autumn Bouquet koossa 68cm, jotenkin onnistuin sössimään tässä ompelussa niin, että pääaukosta tuli aivan liian pieni ja jouduin lisäämään napituksen olalle. Elämäni ekaa kertaa kokeilin myös kumilankarypytystä (kumilanka alalankana) ja ilmeisesti olin kiertänyt kumpparin liian tiukalle puolalle kun rypytyksestä tuli hieman liian tiukka. Kangas taas Nanson kilotrikoita kangastukusta, pala jäänyt yli omista vaateompeluista.

Me&I housuista piirretyillä kaavoilla tehdyt haalarit typylle koossa 62/68cm. Olkaimiin lisätty mittaa, koska koitin tehdä päät TÄÄLTÄ löytyvällä selkeällä ja hyvällä ohjeella, myös lahkeisiin lisätty reilut käännettävä resorit...hiukan on vielä kasvunvaraa, mutta sehän on vaan hyvä. Haalarit apinoitu törkeästi "Viis viikolla-blogin" Mian tekemistä versioista, jotka löytyvät täältä.

Muraveinik-pipo pienimmässä koossa ilman saumavaroja...kivan näkönen, mutta ei sitten istunut meidän neidin päähän ollenkaan :(
Hiippa-pipo omalla kaavalla kaksinkertaisesta trikoosta.
Kierrätys-legginssit vanhasta t-paidasta, bambi- applikoinnilla. Kaava oma, 62cm
Ristiäisiin mekko pikku-typylle, kaava oma, napit takana. Kangas isomummon aikoinaan kutoma pöytäliina :)

Isoveljen joulujuhaan neidille tehty liivimekko kierrätyskankaista. Koko taitaa olla n.68cm, paksuhkoa tummanharmaata samettia, yläosa vuoritettu vanhalla mustalla satiinilakanalla, helmassa kimaltelevaa "bling-bling-kangasta". Kaava oma räpellys, mutta vallan toimiva malli, hiukan kurja pukea, kun istuvuutta on, muttei joustoa :)
2 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita. Löysin googlen saattelemana tänne kun googlettelin hiippapipoja. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hauska että joku tänne eksyy googlen kautta... :)

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)