lauantai 12. maaliskuuta 2016

Vanhat kankaat vaatteeksi

Lajiteltiin taannoin pikku-neidin kanssa kankaita ja mittailtiin paloja periaatteella "tämä ommeltava heti- tästä riittää vielä myöhemminkin ommeltavaksi"..

...ja ne pienimmät kangaspalat tuli sitten surautettua vaatteeksi...tällä hetkellä vaatekaappi ei kaipaa kuin leggareita ja oikean kokoisia t-paitoja...niitä siis muutamat.

Hoops t-paita, kaava oli piirretty koossa 92cm ja siitä sitten summissa 104cm vaatteita käyttävälle neidille sopiva. Rennot capri-housut on tehty jollain 68/74 cm college housukaavalla, Hyvin riitti pieni kangaspala ja näistä tuli aika mukavan näköiset/oloiset päällä, voisi tehdä kesäksi useammatkin.Vielä toinen Hoops ja leggarit Ropina-kaavalla....Loppu leggari kangas päätyi rimpsula-mekkoseksi... Tämä kaava on jostain vanhasta OB:sta ja koko 86cm mahtuu hyvin vielä. En ole varma onko nuo helma kappaleet ihan alkuperäiset.

Sydän kangas ei ihan riittänyt nin yhden rimpsun joutui kasaamaan vanhasta turkoosista trikoopaidasta...hiukan pitsää silmään tuo yksivärisen rimpsun sijainti, mutta neiti tuumasi "Äiti; tää on paras mekko jonka oot ommellut, koska tää on niin pitkä ja pyörivä..." :)

Lopuksi vielä pikkareita tilkkulaatikon sisällöstä:


Kaavana OB:n Annika koossa 98cm. Oikea yläkulma on kaavan mukaan tehty, oikea yläkulma hiukan muokattu ja loput sitten sillä passeliksi muokatulla kaavalla. Eli madalsin kaavaa reilusti (kuuluisi tulla kuminauhakuja) ja suurensi jalanteitä kauttaaltaan.


2 kommenttia:

  1. Minäkin innostuin eilen pitkästä aikaa tutkailemaan kangaslaatikoiden sisältöjä, ja pitäisi jonkinlaista palaprojektia alkaa tekemään.. Kivoja vaatteita! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas tosi kivoja vaatteita :). Pienet neidit taitaa rakastaa suurimmalta osin noita hulmuhelmoja, hieno mekko!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)