maanantai 28. joulukuuta 2015

Sitä sun tätä vuoden lopetukseksi.

Tänä vuonna tonttupajakaan ei ahkeroinut liiemmin lahjojen kanssa viime vuoden tapaan, ei vain innostus ja aika antanut myöden.

Ompelua ei juurikaan ole tullut harrastettua, kaikki muu vie sen vähäisenkin vapaa-ajan.

Jouluviemisinä kokeilin tehdä suodatinpussi-ruusu-kranssit...

Ensin nyperrettiin valtaisa kasa ruusuja...yhteen kranssiin meni kutakuinkin 80 ruusua.


Anopille jouluinen kranssi...

Tässä joku nyt jäi omaan silmään tökkimään...

 Omalle äidille oman makuni mukaan toteutettu "rauhallisempi" versio... Lisäksi innostuin virkkailemaan urakalla "pitsi-valopalloja". Mahdollisimman ohut lanka ja pieni koukku (1,25) takasi kauneimman tuloksen....

Ensimmäinen testierä kuivumassa/kovettumassa.


Ja samat pallot pikaisesti kuvattuna valojen kanssa.

 Ensimmäiset pallot olivat hieman turhan suuria, joten päätin tehdä pienempiä seuraavaksi..
Nämä pallot toteutin veljen vaimon värimieltymyksen mukaan ja kääräisin heille joulupakettiin kun veljen vaimo ensimmäisiä pallosia kovin kyläillessään ihaili...

Näitä päätyi pakettiin 10 pallon satsi... näihin olen tyytyväinen, koko ja muoto kohdillaan!

Lisäksi joulu-muistamisina lähti eteenpäin omatekemää sinappia (joka olikin oikein menestys...) sekä salaattikastiketta. Kiitos äidille valmistus avusta. Lisäksi sain syksyllä tekeytymään tehdyn kriikuna-liköörin pullotettua, NAM!


Juuri ennen aattoa sain vielä päällystettyä esikoisen parvisängyn alla olleet patjat farkkutilkuista kootulla peitolla. Peiton olen ommellut jokunen aika sitten meidän sänkyyn, mutta sinne se ei ikinäpäätynyt koska farkkupeitto ei omaa silmää makkarissamme miellyttänyt...

Patja ratkaisu parven alla oli pika-ratkaisu siihen, että esikoinen kyllästyi hetkellisesti parvella nukkumiseen ja hiipi yöllä aina alas lattialle nukkumaan...pari viikkoa alhaalla nukkumista ja parvi kelpaa taas. Kokeiltiin myös molempien lasten samaan huoneeseen nukkumaan laittamista, mutta....noh....siitä ei tullut ei sitten yhtään mitään.

Muistikuvaa ei enää ole monetko farkut tähän upposi....aika monet, koska koko on reilu parisängyn peitto.
Päällisen ompelin tiukaksi pelkästään käsin ja voin sanoa että sormenpäät olivat melko hellinä urakan jälkeen. Mutta nyt pysyy patjat kasassa ja ilme on hieman siistimpi.

Sellaista tällä erää...katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan...ilmaantuisiko ompeluaikaa jotenkin ihmeellisesti lisää vai vievätkö muut pikku projektit kaiken ajan...

...maalaus/ tuunaus hommia olisi ainakin tiedossa jahka oikeaa maalia löytäisin käsiini :)

3 kommenttia:

  1. Noita pitsipalloja minunkin pitää saada ensi jouluksi aikaan. Niin kauniita ne ovat! Nam, nuo sinappi ja salaatinkastike. Ihan parhaita tuommoset itsetehdyt tuotteet.

    VastaaPoista
  2. Nämä suodatinpussiruusut on niin kauniita. Ja pitsipallot vasta onkin! Kumpiinkin törmäsin vasta tässä joulun alla enkä kumpiakaan ehtinyt kokeilemaan.. Onpahan ensi jouluksi jotakin kivaa tiedossa.. :)

    VastaaPoista
  3. Pitsipallot <3! Ne on kyllä niin kauniita. Ihania nuo suodatinpussikranssitkin, tykkään molemmista. Farkkupäällisestä pidän kanssa, farkku on vaan yksi lempparimateriaalini :D.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)