lauantai 20. syyskuuta 2014

Ompelua tarpeeseen ja samalla hyödyllistä kierrätystä

Täällä on taas ollut melkoisen hiljaista ompelun saralla, yksinkertaisesti tämä "sadonkorjuu" aika on vienyt kaiken liikenevän ajan.

Omenoiden kanssa pulaus on vienyt jo likipitäen järjen, onneksi puut alkavat pikkuhiljaa olla tyhjiä...jos mediassakin on mainostettu runsasta omenasatoa, niin sitä se on täälläkin ollut, pari puuta kaadettiin, mutta 8 jäljellä jäänyttä syyti satoa oikein urakalla.

Nyt täällä on sitten väännetty omenasosetta,omenahöyrymehua, omena tuoremehua, kriikuna-likööriä, kriikuna-hilloa, kriikuna höyrymehua jne jne ja nostettu loput perunat ja porkkanat .  Mutta vain yksi omenapiirakka on valmistunut...kiinnostus ei enää riitä omenoiden syömiseen kun niitä päivät pitkät käsissään pyörittelee. Onnistuimpa polttamaan peukalonikin niin, että valtaisan vesikellon kanssa käsityöt eivät olleet se miellyttävin puuha.

No jotain on kuitenkin ommeltukin ja ihan tarpeeseen. Pikkuneidillä alkoi olla huutava pula sopivan kokoisista pyjamista ja niitä sitten yksi ilta sarjatyönä leikkelin... ja mikä parasta pyjamat syntyivät likipitäen kokonaan kierrätys trikoosta (vanhoja hyväkuntoisia trikoopaitoja joita olen säilönyt jo turhan pitkään)


Näissä pyjama-seteissä etukappaleen kankaat jääneet esikoisen paita ompeluista yli, muuten kankaat kierrätys trikootaNämä pyjamat-setit kokonaan kierrätys trikoosta
Nyt on akuutein pyjama pula selätetty hetkeksi, kokona näissä kutakuinkin jo 92cm 

Hirmuisesti olisi intoa ommella taas, mutta luulempa että melkoisen hiljaista tulee ompelun saralla vielä tovin olemaan, kun isännän reissuhommatkin jatkuvat hamaan tulevaisuuteen ja tunnit vuorokaudessa eivät tahdo millään riittää :)


9 kommenttia:

 1. Ompas kivoja. Kelpaa näillä nukkua, jos malttaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan JOS MALTTAA... semmoista kukkumista näkyis olevan neidin nukkumaan käyminen taas vaihteeksi :) Kitos !

   Poista
 2. Onpas siinä hienoja pyjamia! Vanhat paidat onkin just miellyttäviä yöpuku tarkoitukseen, pehmeitä ja mukavia päällä. Meillä ei omat omenapuut tuota satoa, mutta muilta olemme niitä kassikaupalla saaneet. Miehen reissutyöt rajoittaa täälläkin ompeluaikaa, mutta niin se on joka vuosi. Syksystä alkuvuoteen ei tarvitse paljoa koneiden perään haikailla :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu aika aikaansa...toivoa sopii että ensi vuonna ei ihan näin paljon omenoita tule, vähempikin riittäisi :) Ja onneksi vaatteista ei ole pula, niin ei ole sellaista tilannetta että olisi pakko ehtiä ommella..omia "vieroitusoireita" vain :)

   Poista
 3. Hieno nippu yöppäreitä! Kierrätys kunniaan, taitavasti olet saanut hyödynnettyä vanhaa :)

  VastaaPoista
 4. Hieno rivi yöpukuja! Taitaisi olla sama urakka täällä edessä, kierrätys jutut on aina parhaita :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja settejä! Itsellä on sama tunne ompelun suhteen. Kankaat koko ajan huutelevat ompeluhuoneessa, mutta kun pitäisi harrastaa sadonkorjuuta, vaihtaa kesäjutut syksyisiksi ja tehdä monta muutakin juttua, jotka ovat kiireellisempiä, niin tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita settejä kierrätyskankaista! Kuulostaa (ja näyttää) siltä, että olet ollut ahkerana ompelukoneen ääressä ja puutarhassakin :) Syksy on aina kiireistä aikaa!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)