lauantai 4. lokakuuta 2014

Ne on taskut, kunnolliset taskut!

Sain ompeluryhmän kautta lainaan eräältä ihanan ystävälliseltä ihmiseltä 3 Ottobre-lehteä joita olen kirjastosta kärkkynyt jo useamman kuukauden tuloksetta. Piirsin lehdistä kaavoja kynä sauhuten ja päätin ottaa ensimmäisenä testiin housut, koska sopiva kangas löytyi kaapin perukoilta veljen vaimon äidin jäämistöstä minulle kotiutuneista kankaista.

Kaavana siis Mock Denim (OB 4/2014) koossa 116cm (lahkeen pituus koosta 122cm).
Kaavassa oli minulle uutta ja tuntematonta ihan riittämiin, sillä en ole ikinä tehnyt ns. kunnollisia taskuja, vaan aina jotain helppoja kaaritaskuja tms. enkä ole myöskään ikinä käyttänyt sirkkarenkaita missään ompeluksessani...

Muutaman tovin sai taskuja paikalleen neulata jotta hiffasi ompelutyylin, sen jälkeen housut olivatkin helpot ja nopeat ommella. Suurimman päänvaivan ja kiukun aiheuttivat sirkkarenkaiden kiinnitys...eivät meinanneet pysyä kiinni sitten millään ilveellä vaikka oli tukikangasta ja pala farkkua taustapuolella tukemassa. Ihan heti en uudestaan moisten hirvitysten kanssa ala pelleilemään.

No valmista kuitenkin tuli; poika ei ollut niinkään vakuuttunut pöksyistä, mutta asia korjaantui onneksi muutamalla painetulla kärpäsen kuvalla :)


Vyötärön resorista tein matalamman kuin ohjeessa oli ja myös lyhensin resoria hiukan, vieläkin enemmän olisi voinut lyhentää resoria, koska käyttäjä on melkoinen koipeva kukkakeppi. Lahjeresorien kanssa kävi ajatus virhe, olisin halunnut mustan osion ylös ja turkoosin alas...



Käyttäjä 112cm ja 17,8kg



Kangas on ihan tavan collegea.



Kärpäs-sabluuna itse piirretty ja olenkin sitä aiemminkin käyttänyt muutamassa ompeluksessa, nyt vain piirsin sabluunan uudestaan pienemmässä koossa.


Ihan hauskat pöksyt näistä tuli, katsotaan nyt päätyykö kuitenkaan tuon poitsun lemppari-housjen listalle, epäilen :)

17 kommenttia:

  1. Noi kärpäset on ihan parhaat, ompelemisen lisäksi olet näköjään taitava piirtäjä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kummoista piirtäjää musta ei kyllä saa ilveelläkään :) Vielä olis se koppis-sabluuna samalla tyylillä työn alla, öttiäis-sabluunat on vaan jotenkin niin kivoja :)

      Poista
  2. Pitääkin kaivaa tuo lehti esille ja tekaista pojalle housut juuri tuolleen kuin sinäkin! On meinaa meitin poika 113,5cm ja nippa nappa 18kg :-) eli pitäisi tulla aikas hyvät tuollekin ripakintulle. (joutui muuten taas painoseurantaan)

    Ja by the way jos lehtiä haluat lainaan niin ilmoittele ihmeessä, tuol toi kaappi on niitä väärällään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mitenkäs ei Kikka tullut mieleenkään huikkia sun suuntaan lehtien tiimoilta, kai mä aattelin ettet sää mitään kaavoja ikinä opeluihis käytä :) Meillä on tuolle kuikelolle aina vaan sanottu, että kasvaa tasasesti omalla miinus käyrällään :)

      Poista
  3. Kivat housut! Kärpäset kuvat kruunaa kyllä lookin.

    VastaaPoista
  4. Hienot housut! Tämä on kyllä niin kiva malli, meillä myös kahdet mutta ilman taskuja. Jos seuraaviin sitten.

    VastaaPoista
  5. On kyllä hienot housut! Kärpänen on tosi taitavasti tehty, kävisi vaikka tatuoinnistakin (jos siis kärpäsistä niin paljon välittää, että iholleen haluaa ;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, kärpäs-tatuointi oiskin vinkee...ehkei kuitenkaan :)

      Poista
  6. Tosi kivat housut. Pitäisi oikein opetella oikeiden taskujen teko..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Minäkin ihan otin itseäni niskasta kiinni juurikin sen takia, että aina tulee tehtyä niitä "ei oikeita" taskuja. Hyvä että tuli kokeiltua, eihän se niin vaikeaa ollutkaan :)

      Poista
  7. Nuo ovat kivat housut, olen nyt tehnyt niitä viidet :). Tosin olen muokannut tuota etuosaa matalammaksi ja kavennellut puntista ja resoreista, että tulee enemmän sellainen lököhousufiilis. Mutta menee siis tytölle ja pojalle. Sirkkarenkaita minäkin kammoksun, sinkoilevat sinne tänne.
    Mutta nuo sinun öttiäiset vat mainioita painokuvioita! Taitavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija :) Mä jotenkin ajattelin että näissä olis ollu jo valmiiks hiukan kapeemmat lahkeet, jos seuraavat tulee tehtyä niin niihin voisi kyllä kaventaa lahjetta hiukan

      Poista
  8. Niin kivasti passaa tuo pörriäinen lahkeeseen. Itsekin tein viime viikolla tuolla kaavalla pojalle housut. Niistä tuli vain sellaiset kasvunvarapöksyt. Olisi mahtunut vähän pienemmätkin. Mukavanmallinen kaava joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tää tais muuten olla kerrankin sellanen kaava jossa pituuskin ois riittänyt ihan sellaisenaan...nyt kun tein tuon pituuden 122cm mukaan niin jonkun verran jäi kasvunvara ryttyä lahkeisiin :)

      Poista
    2. No, ison kanssa aina pärjää. Menevätpähän kauemman aikaa, jos eivät vain polvet ehdi kulua aiemmin puhki.

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)