torstai 30. lokakuuta 2014

Aevan mahottoman ompelujumituksen selätystä...

Täällä päässä on ollut joku käsittämätön ompelujumi...mitään en oo ommellut liki kuukauteen, ei vaan ole yhtään innostanut edes katsastaa koneitten suuntaan.

Virkannut olen sitten senkin edestä (niistä lisää myöhemmin), könöttänyt sohvan nurkassa lankakerien ympäröimänä ja virkannut hullun kiilto silmissä illasta toiseen ja tuijottanut iltaisin tavoistani poiketen telkkaria...hauskaa puuhaa, mutta hauskuus olikin sitten monen illan virkkailun jälkeen kaukana kun kroppa oli niin jumissa, että hengittäminenkin teki kipeää.

Oli siis koitettava selättää ompelujumi (ilman tekemistähän minä en vain osaa lötkötellä)....

Onneksi "hätiin saapui" MUMINTALO- blogin ihana ompelijatar joka hupullisella perhos-tunika ompeluksellaan sai ompelujumini selätettyä ja samalla zemppasi kokeilemaan itselleni pitkään nou nou-listalla olleen OIKEAN nappilistan tekoa. Kiitos myös KARKELOT- blogin Kukalle, joka on tehnyt aivan loistavia tutoriaaleja blogiinsa, niitä seuraten sain minäkin nappilista peikkoni selätettyä :)


No niin, pidemmittä puheitta, tässä siis ompelujumin selätys ompelu...ihan ei kaikkeista omimman näköinen vaate, mutta HEI; se jumi sentään selättyi :)


Kaavana itselle sopivaksi muokkailtu MIW
 Eihän tämä vaikeeta ollutkaan, nappilistan teko on kuin onkin helppoa....mutta napinläpien teosta ei voi sanoa samaa, meinasi ihan usko loppua tuon oman ompelumasiinan kanssa napinläpiä takutessa...no siellä nekin nyt kuitenkin paikoillaan on :)


Toisena ompeluksena hartaasti haudotusta mustasta Soul Birdistä tavan trikoopaita, kun niistä tuntuisi nyt tunikoissa viipottaneella olevan pulaa.  Kaavana jälleen MIW, jota olen muokkaillut omiin rakenteisiin sopivaksi :D


Loistava kaavapohja tuo MIW tällaiselle notkoselkäiselle ihmiselle :)

Vielä olis muutamat pikkuneidin vaatteet kuvaamatta ja sitten ne virkkuutyöt...katsotaan millä vuosikymmenellä tänne blogiin asti päivittyvät.

Nyt mä lähden tutkimaan kangaspinosta seuraavaa saksien alle päätyjää :)

8 kommenttia:

 1. Oi mahdoton tosiaan miten upean tunikan teit. Kaunis nappilista! Nappivalinta värien suhteen! Sait sinä aikaiseksi vuorostasi lisäpontta minun ompeluksiini- tuota soulbirdiä olen itselleni okrana haaveillut...josko sittenkin,niin kivalta näyttää! Kiitokset sanoistasi "ihana ompelijatar "- lämmitti kovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo soulbird on kyllä aivan unelmapehmeää, toivottavasti pysyy pesuissa hyvänä ettei ihan hurjana nukkaannu.

   Poista
 2. Onnea onnistuneesta nappilistasta! Kaunis tunika! Tuo soulbird-kangas on ihanan pehmeä ja muutenkin kuosiltaan upean värinen. Itselläni on samasta väristä tunika. On tullut kyllä paljon pidettyä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PikkuAkka! Onko sulla pysynyt tunika ihan hyvänä pesuissa? Harmittaa kun itse aikoinaan tätä nuukana tilasin vain sen verran että riitti paitaan, tunika olis ollut kivempi :)

   Poista
 3. Hienot ja taidokkaasti tehdyt paidat! Ompelutaukoja aina välillä tulee. Mulla ei yleensä into lopu, mutta välillä kun aikaa on kovin vähän, niin ahdistaa edes aloittaa jotain, kun ei kuitenkaan ehdi tekemään loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä sen puit sanoiksi paremmin kuin itse osasin...oliskohan tääkin siis ollut sitä ahdistusta ajan vähyydestä ja siitä ettei mitään kuitenkaan kerta istumalta ehtisi valmistua :)

   Poista
 4. Tosi kivat paidat! Aivan ihanan pirtsakan värinen tuo pidempi paita.

  VastaaPoista
 5. Hetken piti oikein tuijottaa kuvaa, että miten tuo nappilista on tuossa hupun kanssa kunnes ymmärsin. En kylläkään ihan vielä äkkiseltään keksinyt miten sen saa noin siististi tehtyä, mut ehkä parin päivän, ja parin kokeilun jälkeen hoksaan :-) Pitää kyllä johonkin kokeilla, on tullut kankaita vaan ostettua ja ostettua... ommellut olen suunnilleen yhdet mammaleggarit kaverille ja tavalliset itselle, molemmille kovaan tarpeeseen eli pienen pakon saattelemana. Liekö joku ompelujumi minullakin?? Vai aikaan saamattomuutta aloitta??

  VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)