tiistai 7. tammikuuta 2014

Paita joka ei kyllä sitten niinkun yhtään iske :)

Olen urakalla käynyt läpi kankaitani, lähinnä niitä "jämä-paloja" joita on jäänyt aiemmista ompeluksista yli.
Löysin Kangastukusta ostamaani Nanson trikoota vielä palasen (olen aiemmin tehnyt tästä pitkähihaisen itselleni) ja aikani kaavoja kankaalle mallailtua tulin tulokseen että kangas ei riitä mihinkään "luottokaavaan" joten kokeillaan jotain uutta...

Kaavakokeiluna siis Ottobren Summer Basic (2/2013) koossa 38, tehty ilman mitään suurempia muutoksia.
Ja ööö....en tykkää...ei vaan ole jotenkin yhtään mun mallinen vaate. En oikein osaa sanoa johtuuko se kankaasta, vai mallista vai mistä. Tykkään nuista suoraan olkasaumoista jatketuista hihoista, mutta mulla on sellanen tunne että ne vaan ei sovi mulle  ja toisekseen vaate olisi voinut olla pidempi, mä en ole lyhyiden paitojen ystävä.

Kun kerran uutta kokeillaan, niin päätin kokeilla tapani mukaan näin jälkijunassa useammassa blogissa esiintynyttä trikoolla letittämistä... Itse käytin valmista mustaa trikoista matonkudetta kun kerä sattui lähellä pyörimään. En huolitellut pääntietä mitenkään, ompelin vaan letin pienen pienillä ja USEILLA pistoilla käsin kiinni kaula-aukkoon, niin ettei kaula-aukon kangasta pääse tursumaan missään vaiheessa letityksen "yli". Musta väri letissä ei oikein näkynyt mihinkään...joten ompelin vielä muutamia hopeisia paljetteja letitykseen..antavat sitten pientä kimmellystä paitaan :)


Tässä nyt tuo pääntien trikookude-letti paljeteilla







4 kommenttia:

 1. Kivan näkönen paita! Mullakin on tuo liian lyhyen paidan neuroosi! Kaikkien paitojen pitäs peittää takapuoli tai se jää pitämättä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu miten sitä onkin ihminen niin kaavoihin kangistunut paidan pituutensa suhteen :) Kiitos!

   Poista
 2. Hei mutta tuohan on ihan tosi hieno! Miun mielestä sopii siulle tosi hyvin, ehdottomasti käyttökelpoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, se taitaa olla tuo Julian yllä mainitsema "lyhyen paidan neuroosi" joka tässä nyt niin kovin tökkii :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)