keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ihanaakin ihanammat siilit!!

Rakastuin ihan täysin tähän Mussukoiden valmistamaan ja PaaPii:n suunnittelemaan siilit trikooseen, jotenkin vaan ihana kuosi ja todella kauniit syksyiset värit. En osannut päättää pidänkö vihreästä vaiko oranssista enemmän, niimpä hankin palaset molempia.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli tehdä vihreästä esikoiselle vaatetta (ihan mahdoton vihreä fani) ja oranssista sitten pikkuneidille (jotta voivat sitten tulevassa valokuvauksessa samistella vierekkäin) mutta koska kangasta jäi ompeluksista mukavasti yli, tei molemmille vihreät vaatteet ja oranssit vaatteet. Ihastuin tuohon oranssin kauniiseen sävyyn ihan hirmuisesti ja siitä olisi ihana tehdä itsellekkin vaate...

Tässä nyt sitten nuo oranssit valmistuneena (vihreät odottelee viimeistelyjä):)




Pikkuneidille pussihelmainen tunika taskuilla ja pitkillä hiharesoreilla, alkuun suunnittelin tähän nappilistaa, mutta en halunnut sitten katkaista tuota keskellä menevää siili-linjastoa :) Jahka löydän sopivaa silkkinauhaa laitan ylimmälle siilille pienen rusetin päähän. Kaava on oma piirros yhdistellen useampaa eri kaavaa.




Sellaisia kuvia jossa tuo tunikan malli tulisi kivasti esiin on tästä ikiliikkujasta mahdoton saada, pitäisi olla kamera joka napsii kuvia taukoamatta jotta eden yksikin onnistuis....mutta hei, mun kamerassahan pitäs olla sellanen ominaisuus :) testiin siis.

Tunikan kanssa olis tarkoitus tehdä ruskeasta läpinäkymättömästä pitsistä leggarit, ne on vielä tekovaiheessa kun ompelen ensin kaikki samanväriset pois ennen kuin vaihdan saumuriin langat


Pojalle sitten tällainen valenappilistallinen peruspaita. Kangas ei riittänyt enää hihoihin, eikä laatikossa ollut mitään sopivaa hihakangasta, joten kaivoin tuommoisen hiukan väärää sävyä olevan oranssin trikoon ja leikkelin sabluunan ja töpötin kangasvärillä hihakankaat paremmin paitaan sopivammaksi. Resorit hihoihin, koska muuten pituus ei olisi riittänyt.





Kaavana Monster Car T-paita pitkähihaiseksi muokattuna...ja kuten huomata saattaa ei tuokaan kaava tälle kuikelolle mikään kauhean slim fit ole vaikka kaava ja käyttäjäkokemukset niin väittääkin...tykkään kuitenkin että kaava on meille oikein passeli pienillä muokkauksilla.





Ajattelin ensin ettei vihreä fani kelpuuta tätä päällensä, mutta nuo napit saivatkin valtavan ihastelun osakseen :)


Olen tässä lähipäivinä tuskaillut korjausompelujen parissa, en kertakaikkiaan käsitä miten tuo isompi lapsi riisuu vaatteet päältään kun ompeleet katkeilee joka toisesta vaatteesta, oli kyseessä sitten itse ommeltu taikka kaupan vaate. Milloin on helman tikkaus purennut, milloin hihansuun tikkaus...saumat kyllä kestää mutta nuo tikkaukset ei... Kaksoineula ommel on sen näköistä kun kuuluukin olla mutta ei vaan kestä meillä käytössä satavarmasti. Siksipä tein tähänkin paitaan helmakäänteen ompelukoneen koristetikkauksella enkä kaksoisneulalla. Ja hihoissa aion alkaa käyttämään resoreita, koska nyt kolmeen kertaan hihansuun kaksoisneulaompeleet korjanneena tajuan etteivät ne kestä meillä käytössä :( Harmi, sillä omaan silmään resorit hihoissa eivät ole niin kivat kuin käännetty hihansuu...vai kestäisiköhän resorikanttaus hihansuun jatkuvaa ylös repimistä käsipesujen takia paremmin?

Olipahan taas pitkä pohdinta....nyt viimeistelemään vihreitä siilejä :)

10 kommenttia:

  1. Hyvä oivallus nuo painetut hihat - ihanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin, että hihat onnistuivat hyvin...ei enää heti pompaa silmään tuo oranssien sävyero :)

      Poista
  2. Tosi hienot nuo painetut hihat ja söpöinen tunika! Valenappilistaa pitää kokeilla joskus itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Mä aina suunnittelen, että nyt teen ihan "oikeen" nappilistan, mutta aina päädyn tuohon vale-versioon, pitäis ottaa taas itseään niskasta kiinni ja hypätä kunnolla pois omalta mukavuusalueeltaan...

      Poista
  3. Oijoi! Ihastuin noihin pojan paidan hihoihin! Pitää varmaan ruveta sapluunaa vääntämään ;)
    Myös tuo vale-nappilista antoi tähän hetkeen hyvän vinkin minulle!
    Ja tässä vinkki sinulle:
    Ompele hihansuihin saumurilla "resori" samasta kankaasta, kuin paita muutenkin on ;)
    Näin saat tehtyä hihansuun ilman tikkausta ja pysyy yhtenäinen vaikutelma.
    Onnistuu myös helmaan ja miksei kaula-aukkoonkin.

    T. Maikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Täytyykin joskus kokeilla tuota "resorin" tekoa samasta kankaasta, josko se olisi ratkaisu tähän ongelmaan :)

      Poista
  4. Mahtava toi tunika! Paitakin kiva :) Voi mistähän mä saisin palan tota kangasta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Mitä; eikai tää vielä loppunut ole?? tietämäni mukaan ainakin mussukoilla, bellapuulla ja paapiilla on ollut myynnissä...

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)