sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kierrätysompelua ja uuden saumurin testailua!

Blogissa onkin ollut nyt hiljaista pitemmän aikaa. Kesällä ei viitsi paljon sisällä oleilla, kun ulkona on aurinkoista ja puutarhaa kaipaa kuopsuttelua sieltä ja täältä ja uusia pihaprojekteja aloitetaan tiuhaan tahtiin.

Olemme myös reissanneet perheen kanssa hiukan, teimme pikkuneidin ns. 1-vuotis syntymäpäivälahjaksi 2 yön reissun Tallinnaan, ja koska reissussa aikaa oli riittävästi pääsi äitee kylpylöinnin ja muun ostoskiertelyn lisäksi Karnaluksiin. Lapset ja isäntä jaksoivat tooooodella hyvin odotella Karnaluksilla pari tuntia kun minä koitin saada tolkkua mitä kaikkea sieltä löytyykään...

Mukaan tarttui paljon ompelulankoja ja muutamia saumurilankoja, neuloja, kuminauhaa, pesukonevärejä ja hiukan kangasta sekä uusi saumuri!

Uskaltauduin nyt sitten hankkimaan saumurin Karnaluksilta luettuani ja pähkättyäni ensin osan huonoja kokemuksia ja osan hyviä kokemuksia...Paikanpäällä ostaessa sai nähdä koneen toimivan, langoitus neuvottiin ja ommel säädetiin hyväksi erilaisille koetilkuille ommellen jne.

Nyt sitten olen tutustunut uuteen saumuriin ihan vasta vaan muutamia kierrätysvaatteita ommellen, lankojen vaihto on niin helppoa ja nopeaa, että voi surutta vaihtaa langat vaikka jokaisen työn välissä, kun vanhalla Evallani se oli tuskainen homma kun säädöt meni joka kerta metsikköön kun langat vaihtoi...

Jatkamme vielä uuden saumurin kanssa tutustumista, uusi on aina uusi ja vaatii totuttelua :)

Vaaleanpunaiset leggarit vanhasta neulepaidasta, lahkeisiin säästetty helmaresori niin ei tarvinnut niitä huolitella mitenkään, t-paita body ja leggarit Marimekon vanhasta trikoopaidasta.  Leggarien kaavana Ruusunpuna hieman muokattuna (koko n. 80cm) body on Kisuliini koko 74cm (vastaa musta 80cm) pääntietä avarrettu. Nepparit laitoin nyt ekaa kertaa vinkkien perusteella kärkipihdeillä ja olihan helppoa ja tarkkaa hommaa...nyt sai body ompelu tuulta purjeisiin kun jää se ärsyttävä vasarointi pois.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)