torstai 14. toukokuuta 2015

Kerhotädeille muistamisia!

Kevätjuhlat kolkuttelevat ovella ja kerhot ovat loppuneet, molemmat lapset jäävät nyt pois kerhosta ja päiväkoti/ esikoulu kutsuu. Haluttiin siis muistaa kerhotätejä jollain pienellä lahjuksella.

Lapset piirsivät kerhotädeistä kuvat paperille, jäljensin ne kankaalle ja ompelin kuvat ompelukoneella vapaakirjonta tyylillä...olihan hommaa... :)

Kuvat päätyivät koristamaan kesäisiä kangaskasseja. Kassit on ommeltu puuvillasta (poika valitsi kankaat) ja vuoritettu keltaisella puuvillakankaalla. Kaavana käyetty muovipussia, ohje löytyy täältä: http://lilla-pampau.blogspot.fi/2011/12/kauppakassin-ompeluohje.html .


Neidin (kohta 3v.) taiteilut

Pojan (6v.) taiteilut


Taannoin "sain valmiiksi" (tästä piti oikeasti tulla paljon isompi mutta... ) liukueste pohjaan matonkude pätkistä solmitun pörrömaton... tämä oli passeli vanhempieni vessaan, joten sinne sitten päätyi.

Tässä kuvassa näkyy tuo verkkopohja johon kuteet on solmittu...Sitten on pakko esitellä tämä ihanuus!!!

Äitini neuloma pitkä neuletakki ja siihen sopiva hattu (tai hattuja tuli kyllä useampikin...)

Ja tässä muutama kuva pihaprojektista joka on pitänyt aika tiukasti otteessaan viimeiset viikot...mutta nyt vihdoin valmiina ja kohta toivonmukaan saa nauttia kukkaloistosta...jos seuraavalta projektilta malttaa...

...500kg betonia, lukuisia tunteja kivien pyörittelyä, kärräämistä ja valkkaamista, muutama ärräpää, 1680 litraa multaa....siitä on meidän uusi kukkapenkki tehty...


Tässä aloitellaan...

Lähes valmiina...

Ja suurinosa kasveistakin siirretty valeistutuksesta uuteen penkkiin...

...viime kesän kaivuu-urakassa nousseita kiviä piisaa vielä vaikka millä mitalla, joten uutta projektia taitaa pukata :)

Se alkaa kesä siis koittaa ja ompeluhommat vaihtua pihahommiin ja mökkeilyyn...

6 kommenttia:

 1. Me on tehty hyvin samantapaista ompeluhommaa :D. Minä tosin laiskana annoin pojalle kangastussit, sinun konekirjonnat on hienot! Kaunis neuletakki ja hattu, ihanan pirteän väriset. Oliko maton teko solmimalla kovin hidasta? Komia kukkapenkki sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Mä ajattelin että tällaset olis sellaset hyvät muistamiset kun yleensä kasseilla on aina käyttöä :) Maton tekeminen ON hidasta...ihana sängynvierus matto siitä olis tullut, palsu ja pehmoinen, mutta puhti ja innostus loppui kesken... Kiitos! Olen itse aivan rakastunut kukkapenkkiin...johtuuko kulutetuista työtnneista vai mistä, mutta TYKKÄÄN!

   Poista
 2. Tosikiva lahjaidea nuo lasten piirtämät kassit. Kangaskasseille on aina käyttöä.

  Ihan mahtava kukkapenkki teille tulossa/tullut.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva lahjaidea! Mieluummin sitä antaakin jotakin tarpeellisia lahjaksi. Neuletakki on aivan ihanan värinen, tykkään kovasti! Ja kukkapenkki, ihan mahtava! Kivet on siis kiinnnitetty betonilla? Meillä kukkapenkkejä reunustettu myös kivillä, mutta tahtovat levitä ympäri pihaa kun lapset etsivät kivien alta matoja ja ties mitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Juu, kivet on kiinnitetty betonilla, valkattu kyllä kiviä jotka pysyy muurina suurinpiirtein ilman betoniakin, jotta tulisi tukevampi. Muurin takana kyllä on vielä raudoitusverkkoa ja siihen hitsatut tukikepit ja betonia muurattiin "kaistale" myös kivien taakse...pyrittiin tekmään "pommin kestävää" :) Meilläkin alkuun oli vaan tässä ns. irtokiviä, mutta kyllästyin kun routimisen takia aina valuivat ja sateellaa mullat valui vieressä olevalle patiolle yms... katsotaan tuoko tämä ratkaisu muutoksen hommaan ...

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)