maanantai 23. maaliskuuta 2015

Takkia pukkaa...

Kaapista löytyi pieni kangaspala, tukevampaa puuvillaa, todellisen kaavojen mallailun jälkeen siitä syntyi takki... hihat ja huppukappaleet leikattu miten sattuu vinksin vonksin, koska kangas ei tosissaan olisi muuten riittänyt.

Kevyt tikkivanuvuori, joka ei todelllisuudessa ole sininen vaan violetti vaikka kuvat ärtsyn väriseksi vuoren väittävätkin :)

Helmaan oli pakko laittaa kanttinauhaa, koska varaa ei ollut käännettä tehdä...harmittaa kun ei löytynyt maastonvihreää kanttinauhaa ja oli tyydyttävä lilaan...mutta saa luvan kelvata...

Kaavana Against The Wind, leveys 86cm, pituus ja helman leveys jostain omasta päästä tempastu.

Hihojen pituuden kanssa tuli liioiteltua, koska kuvissa resoritkin ovat kaksinkerroin käännettynä.
Tässäkin kuvassa vuori näyttää sinisemmältä mitä oikeasti on... muistin jopa tehdä ripustuslenkin ja kiinnittää kokomerkinkin...koko siis kutakuinkin 98cm luokkaa...

Värinsä puolesta varsinainen rapaisen ajan takki....mutta tulipahan tehtyä.

Oli mukava huomata, että takin ompelu sujuu nykyään jo suitsait sukkelaan, eikä vetoketjut ja hihojen resorien ompelu"tanssiais-asentoon" tuota enää tuskaa...takkien ompelu on siis kaikenkaikkiaan mukavaa puuhaa :)

11 kommenttia:

 1. Voih, tota odotellessa, että takin ompelu sujuisi helposti ja olisi mukavaa :/ Jännittää edes yrittää :D
  Ihana takki, näyttää tosi suloiselle käyttäjällään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Se onkin kumma, että olen alkanut nauttia ompelutöistä joissa on enemmän vaiheita...aika aikaansa, nyt on taas mukava ommella joustamattomia kankaita. Laskeskelin juuri, että tämä on viides takki jonka ompelen, että muutama on jo harjoiteltu :) Ja kiitos !

   Poista
 2. Kivan näköinen takki! Olen käyttänyt samaa kaavaa muokattuna, mutta minulla kyllä takkuaa vielä todella paljon takkien kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos tääkin oli mulla vaan sellanen välähdyksellinen hetki kun vaan ommella surautin ja onnistui helposti...yleensä silloin kun pähkää ja "keskittyy" niin kaikki on hankalampaa kun silloin kun vaan päätä vaivaamatta päästelee menemään :D

   Poista
 3. Tosi ihana takki, tuo kantti sopii just hyvin! Jotenkin noita takkeja ei raaski tehdä juuri sopivaksi, vaan aina tulee kasvunvaraa, mutta parempi niin ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Kantti vaivaa mun silmää yhä enempi ja enempi...*puuh*! Pitäs ehdottomasti tehdä passelimman kokosia niin vois useemman ommella :) Meillä taitaa mennä vielä se farkku-tilkku-takkikin päälle....ehkä... :)

   Poista
 4. Todella kiva takki! Ihanan mallinen ja nuo värit <3.

  VastaaPoista
 5. Näin kuvissa tuo lila kantti näyttää oikein hyvälle. Muutenkin reippaan näköinen takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka, kaippa siihen omakin silmä jossain välissä tottuu...on tämä jo päälle päässyt kahteen kertaan...nyt kun täällä luntakin kerran tupruttaa niin tikkivuori olikin ihan hyvä vaihtoehto :)

   Poista
  2. Täällä saa olla kyllä aamulla ihan vielä toppaa päällä. Nytkin -20,4 astetta. Että tikkivuori on päivemmällä just sopiva valinta.

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)