perjantai 9. tammikuuta 2015

Taas jotain koukulta...

Jälleen valmistui yksi matto...kävin kaivamassa vintiltä matonkudetta ja kalalankaa ajatuksena, että niillä selviän muutaman illan kun mitään ommeltua ei kaappeihin mahdu, eikä vaatteille ole yksinkertaisesti tarvetta tursuavissa vaatekaapeissa...

No ensimmäiset kaksi iltaa sujui rauhallisesti virkaten mustaa mattoa...kunnes sekin ilo loppui, kun työ valmistui.

Maton malli on otettu täältä ASTERI-MATTO  ja halkaisija on noin 100cm. Mihin tämä päätyy, on vielä mysteeri, koska meidän pikkuruiseen vessaan tämä ei mahdu, eikä pääsisi edes oikeuksiinsa tummalla laattalattialla.Sitten olisi tuhottavana vaaleanpunaista matonkudetta ja ne kalalangat...

Tarkoitus olisi kalalangasta virkata keittiön pirttipöydälle jonkunlainen kaitaliina, jahka vaan mieleisen mallin löydän....siinä kuluisi ainakin useampi ilta rattoisasti kun nämä matot tuppaavat valmistumaan liian nopeasti ja ei meillä näille ehkes tarvetta ole....

....tää on siis juurikin sitä käsillätekemisen hulluutta :)

12 kommenttia:

 1. Sulla on taas koukku heilunut. Kaunis matto! :)

  VastaaPoista
 2. Aiai, kylläpä olet oikea kädentaitojen monitaituri! Mahtavia mattoja, moisten tekemisestä vain haaveilen. Tai, jos jättäisi muutaman kankaan ostamatta, niin sitä voisi malttaa virkatakin.
  Ne nahkalaukut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Sanne! Matot syntyy ripeästi kun saa isolla koukulla pistellä menemään :) Nahkaa tupsahti kolmen ihanan pehmeän takin verran juuri lisää...vaatii taas hetken visiointi tauon ennen kuin niihin sakset upottaa.

   Poista
 3. Tosi kaunis matto! Sama ongelma vaivaa täälläkin, vaatetta on ihan riittämiin omiksi tarpeiksi :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noo...kohta tulee kesä ja saa sitten ommella kesävaatetta :) Tosin isommalla t-paita kasatkin huojuu mutta jos sitten shortseja ja pikkuneidille jotain kivaa :)

   Poista
 4. Upeita virkkauksia olet tehnyt! Matot on niin kauniita ja siististi virkattu. Minäkin olen haaveillut mattojen virkkauksesta, mutta on niin raskasta tuo kuteen vääntäminen koukulla, etten ole vielä(kään) aloittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu sellanen paksu puuvillakude on melkosen raskasta vääntämistä, mutta hiukankin kiiltäväpintaset kuteet jotka joustaa vähän on tosi nopeita ja vaivattomia virkata. Tää oli sellasta tunnultaan sukkahousuihin verrattavaa kudetta, virkkasin 6 koukulla ja ei tullut hartiat kipeeks. Ihan hyvin näyttää muotonsa pitävän tuommonenkin kude....pitäsköhän alkaa sukkahousuja haalimaan ja leikkelemään niistä kudetta :)

   Poista
 5. On kyllä tosi kauniin mallinen matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Aloitin monella muullakin mallilla, mutta päädyin kuitenkin sitten taas tähän...tällä mallilla tulee riittävän napakka kun ei ole isoja "reikäalueita" jotka alkaa helposti lörpöttämään :)

   Poista
 6. Eitässä varmaan auta kun mitata meitin vessat ja pukuhuone ja tilata sulta mattoja ;-) Hauskoja nuo kierrätysompelut, pitäisi itsekin harrastaa sitä eikä vaan kasata pieniä ja käyttämättömiä vaatteita kasseihin nurkkia täyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattojen virkkaus on niiiiiin mukavaa puuhaa :) Mulla on samaa vikaa, että kerään niitä vaatekasoja "säilöön" ja sitten ne kasvaa ja kasvaa.....nyt sentään pieneni ees hiukan kasat... mitä sitä hyviä vaatteita poiskaan heittämään :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)