lauantai 2. elokuuta 2014

Yksi mekko, kaksi eri tyyliä ja ensikosketus lycran ompeluun!

 Jos jotain ompeluakin taas pitkästä aikaa sais näytille...mökkeily ja oman pihan sadonkorjuu puuhat on pitäneet sopivan kiireisenä. Useampi metri vattupuska-rivistöjä, riittävän monta puskaa viinimarjoja, järjetön määrä raparperia, karviaispuskat, pottujen nostot ja kohta alkava omena ja luumu/riikuna show...siinä urakkaa riittämiin.

Kaiken muun homman ohella löytyi kuitenkin jonkinlainen innostus ompelulle...jollekkin hyvin simppelille ja nopealle ompelulle...

Syntyi siis Tallinnan reissulta mukaan tarttuneesta tosi ihanan värisestä pienehköstä lycran palasta rento paita itselle. Kaavana Summer Basic, helmaa pidensin reilusti, saa halutessaan sitten vetää pidemmäksikin jos haluaa. (Eka Summer Basic kokeilu, löytyy TÄÄLTÄ ) Aivan mieltsin ihanan tuntunen paita päällä. Aiemmin olen noita "uikkarikankaita" vältellyt, mutta näköjään aivan suotta :)








Kerrankin on jopa kuviotkin kohdistettu :)


Seuraavana pikaisena ompeluna tein itselleni kahden tyylin mekon. Koko kesä on ommeltu vain piukkaa vaatetta ja nyt alkoi jo kaipaamaan hiukan väljempää päälle pantavaa :)

Yläosan kaavapohjana edelleen Summer Basic (kun se nyt sattui jo valmiiksi esillä olemaan...) suurensin vain hihansuita jotta ovat väjemmät ja helman piirtelin ihan vapaalla kädellä, takaata pidemmäksi jättäen.

Jotain valmis vaate kuitenkin vielä kaipasi, joten venyttelin trikoosuiron rullantumaan ja pujottelin päihin pari isoa vihreää puuhelmeä ja *tadaa* ilmettä antava nyöri on valmis.

Tässä hieman fiinimpänä :D







Ja vyön paikkaa vaihtamalla sitten hieman rennompana :)


Hiukkasen tästä tuli sellainen yöpaita fiilis, en tiedä johtuuko sitten kuosista vaiko mallista, mutta kyllä tää nyt kuitenkin päiväkäyttöön päätyy :)

13 kommenttia:

  1. On muuten tosi kiva mekko! Minulla ei tule lainkaan mieleen yöpaita, päinvastoin. Hyvä idea vyöllä mekon ilmeen muuttaminen. Näppärää, kun sama mekko menee monessa tilanteessa. Paitasi on ihana, kauniit sävyt ja kuviot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi, hyvä kuulla ettei kaikkien silmissä näytä yöpaidalta :) Mä olen kyllä kertakaikkisen ihastunut tuohon paitakankaaseen, harmi ettei sitä löytynyt yhtään isompaa palaa, olisi ollut niiiiiiiin mieletön tunika/mekko!

      Poista
  2. Siis ei todellakaan yöpaidan näköinen ainakaan kuvassa. Ihana mekko, kaunis kuosi. :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja ompeluksia kumpikin, mutta enemmän silmääni miellyttää tuo paita ja varsinkin se kangas. Tosi hyvät värit ja kivat kuviot siinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekkin ihan huisi kangas..kuten jo aiemmin mainitsin mä oon aivan hullaantunut kankaan väreihin ja kuviointiin! :)

      Poista
  4. Aivan mahdottoman ihania ompeluksia. Paita on tosi kivan värinen ja näköinen päälläsi. Samoin mekko on kaunis ja kivasti erilaisuutta tuo vyöpaikan muuttaminen.

    VastaaPoista
  5. Tuo alin versio miellyttää miun silmää kovasti! Summer basic on kyllä ihanan muunneltava ja kiva ommella :) Nättejä kumpikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oon tätä ennen tehnyt vaan yhen Summer Basicin ja silloin hiukan epäilin tuleeko käytettyä, paita kuitenkin osoittautui ihan lemppariksi niin pitipä taas pitkästä aikaa kaivaa kaava esiin.

      Poista
  6. Kauniita ompeluksia! Sopivat sinulle. Ihastuin paidan kankaaseen <3

    VastaaPoista
  7. Kaunis tuo kahden tyylin mekko! Sen värit käy hyvin punaiseen tukkaan.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)