tiistai 24. kesäkuuta 2014

Hyvin marinoitua...

Reilu vuosi sitten tilasin miehen pyynnöstä Selian Ilmatar-trikoota ajatuksena synttärilahja paita papalle/appiukolle...

...nooh, homma sitten silloin vähän jäi. Ei se tänäkään vuonna ihan ajallaan ennättänyt, vain viikko myöhässä :)

Anopilta kyselin suuntaa antavia mittoja paitaa varten ja SK 4/2011 lehden v-pääntie mallisen t-paidan kaavoista koitin muokata sopivan kokoista paitaa. Piirsin kaavat koossa 52, lisäsin pituutta varmaan lähemmäs 10 cm ja hihoihinkin useamman sentin (pappa kun on piiiiitkä mies) ja pääntien piirsin ihan tavalliseksi v-mallin sijaan.

Tämmöisen raportillisen kankaan käyttö näin isoon paitaan tuotti kyllä harmaita hiuksia...mieheni ei lämmennyt ehdotuksilleni lisätä paitaan yläosaan ja alaosaan harmaata trikoota, jolloin raportin korkeus olisi riittänyt. Nyt sitten siis raportin raja on ylitetty ja näkyykin paidassa, mutta näillä mennään.
Takakappale ja hihat harmaata trikoota, koska en halunnut koko kangasta silputa hövelisti yhtä paitaa varten, nyt loppukankaasta saa vielä molemmille ipanoillekkin paidat.





Hihat ja paidan takakappale harmaata trikoota, trikoon sävy ei ihan juuri se mitä hain, mutta muuta ei paikkakunnan kivijalka kaupat tarjonneet tähän akuuttiin hätään.






Koska juuri oikean väristä harmaata resoria ei kaapissa ollut, enkä arvannut alkaa trikoolla kanttauksen kanssa pelleilemään, tein tällaisen "sisäpuolelle käännetyn" kanttauksen. Ei näy väriero sitten niin selkeästi.

Valitettavasti kuvat ovat huonoja, mutta sovituskuvia ei nyt tähän hätään ole. Todistetusti kuitenkin paidasta tuli juuri passelin kokoinen käyttäjälleen.



10 kommenttia:

  1. No hei vuosi sinne tänne, pääasia et paita valmistui! Jouduin hetken etsimään sitä raportin rajaa, joten ei se mitenkään jäiritsevä kyllä tuossa paidassa ole.
    Harmi, että minulla oli kiirus reilu viikko sitten, olisin mielelläni jäänyt vaihtamaan kuulumisia kangashyllyjen väliin. En edes ehtinyt vakoilla mitä ostit! Mutta yritän nyt vilkuilla sillä silmällä blogiasi, jos ostoksesi paljastuisi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Hyvä jos raportin raja ei ihan heti katsojan silmään pomppaa, itselle selkeä kun sen tietää! Oli kyllä hassu tapaaminen, ihan menin hämilleni kun samaan aikaan kaupoille paukahit:) ps.mukaan tarttui jotain niinkin järisyttävää kuin framilonia :D

      Poista
  2. Minä kans katsoin, että mihin olet raportin rajan häivyttänyt - ei tosiaankan ainakaan kuvista huomaa. Itse ompelin tästä viime kesänä ja tein myös miehelleni. On ollut miehellä varmaan vuoden pidetyin vaate. Palkitsevaa!
    Tuo on kivannäköinen tuo kaula-aukon kanttaus. Itsekin olen pariin vaatteeseen tuollaisen nyt tehnyt, kun Mutturalla-blogissa hoksasin siihen ohjeen.
    Onnistunut ompelus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku-Akka! Kävinkin kurkkimassa sinun Ilmatar-ompeluksiasi kun koitin pähkätä mistä kohden kangasta alan leikellä. Ja sinun valitsemasi valkoinen olisi ollut myös oma ykkösvalinta hiha- ja takakappaleelle, mutta muistelen että anoppi mainitsi vuosi sitten että EI valkoista :)

      Tuo kanttaus-tyyli on kieltämättä vaivaton ja nopea, omaan paitaanikin tein sillä tyylillä :)

      Poista
    2. Kaiken lisäksi minusta se on hyvännäköinen kanttaustyyli. Minusta sillä tulee jotenkin vahvempikin siitä kaula-aukosta.

      Poista
    3. Täysin samoilla linjoilla olen, ajattelinkin alkaa lastenvaatteisiin käyttämään enmmänkin tätä tyyliä juurikin sen takia, että luulen sen kestävän paremmin "riuhtomista" :)

      Poista
  3. En minäkään huomannut tuota raportin rajaa, mutta ko. kangasta en ole hiplaillut, niin en varmaan silläkään tajuaisi :). Minusta tuo harmaa sopii oikein hyvin, tykkään tällaisessa kuosissa ettei sitä kuosia ole käytetty koko paitaan. Tällä tavalla tuo kuva pääsee todella oikeuksiinsa, kun yksivärinen kangas antaa sille kehykset. Hieno on paita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Hyvä jos raja ei kuvista pomppaa heti silmille :) Oikeassa olet, että tässä kankaassa on niin paljon "materiaalia", että vaatii kyllä yksiväristä kaverikseen :)

      Poista
  4. Tämä on minunkin mielestäni kauhean haastava kangas kauneudestaan huolimatta. Hienon paidan teit ja pääasia, että käyttäjä on tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanne-Maija :) Ensimmäinen raportillinen tilaamani kangas ja tästä opin etten sellaisia aikuisten vaatteisiin (ainakaan näin isoihin) enää tilaa, nyt on loppukangas silpottu ja lapsetkin saivat omat samisteluvaatteet papan kanssa :) Katsotaan josko täällä mökillä saisin nekin kuvattua...

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)