sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

No kyllä se KESÄ alkaa ovelle kolkuttelemaan :)

Kävin järjestelmällisesti läpi kangasvarastojani (TAAS KERRAN..) ja järkytyksekseni sain todeta, että neiti ei olekaan enää niin pieni tyttö, jos halajan hälle mekkkoja/ tunikoita kangasaarteista ommella on ryhdyttävä kiireen vilkkaan toimeen tai kankaan pituus ei enää riitä.

Jotenka siis ihan perusvaattetta kesään, ilman mitään sen kummempia krumeluureja, koska nämä perusvaatteet on meillä niitä kaikkein mukavimpia päällä..

Mekoissa pohjana Hoops-T-paita, joka vaan vapaalla kädellä muokattu mekkomalliin...kyllähän näihin hiukan kasvuvaraa jäikin, mutta pituutta on sen verran että kelpaa käyttää ilman leggareitakin.

T-paidan kaava on oma piirros, hihat jatkuvat suoraan olalta, tämä malli mahdollistaa pienimmänkin kangaspalan hyötykäytön.



T-paita omalla kaavalla, Lillestoffin Punahilkka trikoosta

Selian Laulukala-trikoo

Muffinssit-trikoo

Sampsukan Peuratrikoo,  tästä mekkosesta tuli jostain syystä eniten EI mieleinen, liekö vika hihojen kankaassa.

Liandlon 11 peikkoa trikoo


Näitä mekkosia oli tosi nopea sarjatyönä leikkoa ja ommella, valmistuivat liki hujauksessa. Lisääkin olisi varmaan syntynyt jossei framilon olisi loppunut kesken...ehkä onni kuitenkin että loppui :)


Lisäksi ompelin itselleni kesämekkosen Tallinnasta viime kesänä ostamastani trikoosta.

Kaavapohjana käytetty Onion 2035 muokkailtuna. Hihansuut ja kaula-aukko huoliteltu alusvaatekuminauhalla kun se familon tosiaan loppui.  Tästä tuli kyllä mukava späällä, olkia täytyy seuraavaan hiukan kavennella. Samasta kankaasta syntyi myös esikoiselle T-paita.



16 kommenttia:

  1. Onpas hauska tuo sinun mekkosi trikoo :) kiva väripläjäys kesään! Nätti mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väripläjäyspä hyvinkin, pitkään pohdin kenelle siitä teen ja mitä teen, kunnes se ilmoitti haluavansa kesämekoksi ja tykkäänkyllä kovin, näyttää omanlaiselta :)

      Poista
  2. Upea tuo viimeinen kangas! Ihana kesävaatesikermä. Perustrikoomekot ovat ihan parhaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin itsekin kankaaseen heti kun näin, jotenkin se ei kuitenkaan ole oikein löytänyt paikkaansa kenenkään vaatteessa....kunnes halusi päästä kesämekoksi :) Mulla on tätä samaa myös collegena :)

      Poista
  3. Kauniita paitoja ja mekkoja tyttöselle, ihanasti istuvia. Sinun paitasi kangas on upea, sopii tuohon malliin kivasti.

    VastaaPoista
  4. Mahtava setti mekkoja ja paitoja. Ihania kankaita! Minusta tuon peuramekon hihat taas ovat mainiot, mutta makuasioitahan nämä ovat :). Tykkään paljon omasta kaavastasi t-paidassa, tuo hiha on niin kiva. Trikoomekkosi näyttää huipulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla tuli joku ylitsepääsemätön yöpaita-fiilis peuramekosta...toivotaan että se menee ohi ja silmä tottuu :)
      Tuo pikkuneidin t-paita kaava kyhäelmä on kyllä huippu juuri sen takia että se on helppo ja nopea ommella, mukava päällä ja armollinen kankaankulutukselle kun erillisiä hihoja ei tarvitse leikellä :)

      Poista
  5. Ihania mekkosia neidille! Mulla sama urakka edessä (toivottavasti) ensi vkloppuna (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sulla onkin tuplaurakka kun saat kahdelle neidolle kesähepenettä työstää...

      Poista
  6. Ihana tuo oma mekkosi! Ja suloisia vaatteita typylle :)

    VastaaPoista
  7. Onpa paljon kivoja juttuja! Kesävaatteita pitäis täälläkin ommella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pääsin helpolla kun ei tarvinnut kuin neidille ommella. esikoisella kaappi pursuaa vielä sopivia t-paitoja ja shortseista tuolle kuikelolle 116cm käyttävälle mahtuu vielä 92cm joustamattomat reisitasku-shortsit...siinö on ollut vaatteella jo aika pitkä käyttöikä :D

      Poista
  8. Ihana mekkopäivitys. Täällä kanssa pitäisi kesämekkoruljanssi käynnistää. Ja ihan perusmekkoa ajattelin sarjatyönä muutaman huruuttaa. Niitähän kesällä eniten kuluu. Mahtavat värit tuossa sinun mekkosessa. Malli käy nätisti sinulle :)

    VastaaPoista
  9. Mikä ihana muffinssi-trikoo:) Tuollaiseta olisi kiva olla itselläkin pirteä ja hyvälle tuulelle saava kesävaate.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)