torstai 3. lokakuuta 2013

VIHDOINKIN se oikean kokoinen ja mallinen tunika!

Olen tuskaillut ja kironnut jo pitkän tovin sopivan mallisen ja kokoisen tunika kaavan etsimisen kanssa. Lähes kaikissa kokeilemissa malleissani on ollut jotain vikaa, olen koittanut yhdistää eri malleista hyvin istuvat osat keskenään, mutta siltikään lopputulos ei ole ollut mikään "veret seisauttava " :)

Noooooh....nyt se minulle istuva ja vartalon mallille sopiva kaava vihdoin löytyi! Kaikkien muidenkin niin kehuma Onion 2035 (jonka saa tilata mm. IKASYRILTA ).
Tilasin itse kaavan jo jokunen aika sitten, mutten päätynyt sitä kuitenkaan heti kokeilemaan, nyt otin härkää sarvista ja piirsin kaavat ja kaivoin kankaan joka riittää ensimmäiseen kokeiluuni.

En lähtenyt kovin luottavaisin mielin liikenteeseen, koska mittailujen mukaan olen yläosasta koko S ja alaosasta koko M. Piirsin kuitenkin rohkeasti S-koon kaavat kauttaaltaan ja..... LOPPUTULOS ON KERTALAAKISTA IHAN HUIPPU!

Ompeluohjeiden suomentamiseen en aikaani tuhlannut. Lisäsin alle puolen sentin saumavarat kaikkialle muualle paitsi helmakappaleeseen lantion kohdille sentin verran ja yläkappaleiden alareunaan 1cm. Etukappaleelle laitoin rinnan alla olevaan saumaan framilonia kevyesti venyttäen. Tunikan pituus määräytyi käsillä olevan kankaan mukaan, seuraava voisi sitten olla hiukan pidempi. (Tässä on helmaa lyhennetty 8cm alkuperäiseen nähden )



Tykkään simppeleistä vaatteista ilman suurempia hörsökkeitä ja törsökkeitä, ja tällä kaavalla saa tehtyä juuri niitä vaatteita joissa on mukava olla, mutta näyttää kuitenkin kivalta.

Tärähtänyt kuva, mutta kyllä tästä nyt erottaa, että takaakin istuu mielestäni niin hyvin kuin tällainen vaate ilman muotolaskoksia yms. voi istua ihmiselle jolla on notkoselkä ja takapuoli :D


Pituutta tuli hiukan naftisti, mutta uskoisin että tätä ilkeää käyttää paksujen trikoitten /sukkisten kanssa.
Kaula-aukon huolittelin joustavalla pitsikankaalla (tämä pitsikangas ei ole lainkaan läpinäkyvää ja siitä piti tulla neidille leggarit.) Pitsiin päädyin koska minulla ei ollut oikean ruskeaa resoria eikä tältä kylältä viimeksikään löytynyt sellaista oikein tumman ruskeaa resoria. Mutta onneksi ei löytynyt, kyllä tämä näin on kivempi!


Lopuksi vielä perustunika pikkuneidille sienikankaasta joka jäi yli isoveljen paidasta. Kaava on oma kasaus ja koko kutakuinkin reilu 80cm.





11 kommenttia:

  1. Tunikahan on juuri sinun mallinen, kaunis. Kaula-aukko on erityisen ihana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen kyllä itsekin ihan täpinöissäni kun kerrankin on vaate joka istuu, mutta on samalla mukava päällä.

      Poista
  2. Nätti tunika ja kyllä kehtaa käyttää mekkonakin! :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis tunika ja istuu kyllä todella nätisti sulle :) Tuo Onion kyllä yllättää tuolla isokokoisuudellaan. Söpönen tuo sienitunika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä olin kyllä juu aivan varma että s-koon alaosalla helmasta tulee ihan makkarankuori, mutta eipä todellisuudessa tullut ehkes lainkaan tiukka vaan sopivan väljä ollakseen rento :)

      Poista
  4. Kaunis ja hyvin istuva tuo tunika. Itselläni on myös notkoselkä ongelmana... sen vuoksi takamus näyttää joissakin trikoovaatteissa kohtuuttoman suurelta, ainakin sivusuunnasta :D
    Mistä noin hyvän kaavan olet löytänyt? Voisin itsellenikin kokeilla tuon mallista.
    Terv. Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut itselläni samaisen "takapuoli-ongelman" :) Mutta tässä kaavassa ei kyllä mielestäni näyttänyt ahterikaan korostetutulta ehkes sivusuunnasta tiirailtuna :) Kaavaa voi ostaa ainakin http://www.ikasyr.fi/onion-2035-mekko-empiirileikkauksella-koko-xsxl-p-1347.html taitaa vaan vissiin olla tällä erää tilapäisesti loppu, mutta lisää tulee piakkoin!

      Poista
  5. Aivan uskomattoman kaunis vaate päälläsi. Kaula-aukko kruunaa kyllä. Mistä moista pitsikangasta olet ostanut? Utelias olen ja leggarit siitä kuulostaa kauhean kivalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nappasin tuon pitsikankaan matkaani muistaakseni kesällä Wexlerillä Lahdessa käydessäni...harmi vaan kun piti olla taas niin pihi ja ostaa aivan liian pieni pala...kun eihän siitä mulle pitänyt ees mitään tulla,mutta... :)

      Poista
  6. Heippa! Laitoin sulle haasteen omassa blogissani http://ompelukoukku.blogspot.fi/ Käyppäs kurkkaamassa, tarkoitus ois lisätä blogien näkyvyyttä. :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)