lauantai 17. elokuuta 2013

Haasteita haasteiden perään...

Kuulun Facebookissa ompeluryhmään, jossa on jokusen tovin harrastettu "haasteompeluita" perjantai-iltaisin. Joskus haasteella on joku tietty tehtävänanto ja joskus taas sitten "salainen-kangaspaketti".

Uskaltauduimpa minäkin ensimmäistä kertaa ottamaan osaa kyseiseen "virtuaali-tapahtumaan". Tällä kertaa aiheena oli salainen kangaspaketti, joka tuli PaaPiin kautta, paketista paljastui minun aiemmin vieroksumaani Aita-trikoota punaisena. Paketin sai avata klo. 8 ja kankaan pestä valmiiksi, varsinainen kankaiden leikkuu,ompelu yms. tapahtui 21-23 eli huimat 2 tuntia aikaa toteuttaa itseään.

Aluksi olin aivan pulassa, en tiennyt mitä kankaasta oikein tekisin. Itselleni en jaksanu alkaa edes mitään pohtimaan, koska pala oli sen verta pieni ettei se sellaisenaan tietenkään olisi riittänyt. Toinen ongelma oli ettei kankaan kaveriksi meinannut löytyä mieleistä kangasta, aita-trikoon punainen väri on poikkeuksellinen.

Pähkäsin, pohdin, pyörittelin ja lopulta heitin kankaan koneeseen... ja vasta sen jälkeen huomasin että rakkaat kollegat olivat tehneet kankaalle kivoja jippoja kloriitin avulla...harmitti etten moista ollut tullut edes hädissäni ajatelleeksi :)

Lopulta päädyin siihen tulokseen, että haastan sitten itseni kerralla kunnolla, tuli valmista sallitun ajan puitteissa tai sitten ei.... eli otin työn alle hupparin, en siis ole ikinä eläissäni hupparia tehnyt...

Tässä kuva lopputuloksesta heti ompeluajan päätyttyä..valmiiksi siis ehdin kuin ehdinkin. Kaavana Beagle Boy (OB 4/13) koko 116cm


Isohan siitä hupparista sitten tuli...helmaa käännetty useampi sentti piiloon, leveyttä löytyy turhan paljon ja olat laskeutuu jotenkin liian pitkälle käteenpäin...

Kysytäämpä sitten niiltä taitavammilta kaavan muokkaajilta neuvoa; eli miten tuota kaavaa pitäisi muokata ettei nuo olat tule niin pitkälle käteenpäin..tai siis ehkä lähinnä että jos tuota olkasaumaa lyhentää/kaventaa tai mikä lie oikea termi onkaan niin täytyykö hihan pyöriölle tehdä jotain?


Pääasia kai kuitenkin on, että hupparin käyttäjä on tyytyväinen <3

2 kommenttia:

 1. Tämä on kiva huppari. Mietin, että olisikohan edellinen koko vaan ollut sopivampi. Tosin voi olla, että jos alla on t-paita niin ei enää näytä niin isolta.

  En kyllä pienennysasiassa osaa neuvoa. Nuorimmainen on mallia leveäharteinen kukkakeppi, ettei samaa ongelmaa meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Juu en tiedä mikä "suuruudenhulluus" mulle on tullut tuon koon arvioinnin kanssa :) Luulen että 110cm olis ollut myös kasvunvaraa ja 104cm ois ollu passeli hihoja pidentämällä...noo sen siitä saa kun ei ole aikaa mallata uuden kaavan kokoa vanhoihin hyväksi havaittuihin :)

   Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)