keskiviikko 27. elokuuta 2014

VäriOksennusMekko!

Tässä tulee nyt se edellisessä postauksessa lupaamani värioksennus..

Selailin eilen illalla noita huimaa kahta Ottobre lehteä jotka omistan ja päätin piirtää jonkun uuden kaavan jota testaan...

Rohkeasti härkää sarvista kiinni ja piirsin sen koon jota neiti tätä nykyä käyttää, päätin olla mittailematta tai mallailematta kaavaa sen kummemmin etukäteen ja surauttaa pikapikaa testi-mekon.

Kaavaksi siis valikoitui Circus Horse koossa 92cm (ob 4/2013) ja kankaiksi kaivoin sellaiset joustofroteet joita ei ole mihinkään tullut käytettyä.

Alun alkaen mekosta piti tulla kokonaan punainen, mutta eihän se yksinään riittänyt ja ainoa joustofrotee punaisen lisäksi oli tumma petrooli-valko-raidallinen...se siis oli pakko kelpuuttaa.

Helppo kaava ommella, ihan kiva malli, mutta koko....noh, kai tuo vuoden päästä saattaa olla sopiva :)

Ei onneksi edes harmita, koska vaatteen värimaailma tosiaan on jotain ihan muuta kuin mitä meille ehkes yleensä käytetään..





Kuva tosiaan hieman vääristää värejä, raidallinen kangas on tumma petrooli, ei ihan noin sininen kuin kuvissa.





Rinnukseen pikapikaa tuollainen "irtosiipinen" perhonen, applikoitu vain keskiosastaan siiskiinni kankaaseen






Tässä näkyy tuo petrooli väri hiukan paremmin, ja kuten ehkä huomata saattaa: kasvuvaraa PIIISAA!! :)


Mutta hei; tuli taas pari pitkään lojunutta kangaspalaa ommeltua ja raitojen kohdistaminenkin onnistui just eikä melkeen :)

tiistai 26. elokuuta 2014

Ounou! Lapsethan kasvaa ulos kankaista!!

Sattuipa tässä käteen palanen aikaa sitten muistaakseni Käpyseltä ostettua "tähtikoira" trikoota...

...joka ei sitten enää esikoisen paitaan riittänytkään...pakko oli kangas kuitenkin saaha käytettyä, joten ei auttanut muu kuin hiukan sumplia ja tehdä "liitoksia" toisesta kankaasta sinne ja tänne...

HUH! Ei jäänyt kangas käyttämättä ja kuosikin kelpasi vielä 5.v.lle käyttöön.

Kaveriksi ompelin turkoosit housut ilman mitään jujuja ihan unelmapehmeästä kankaasta, voisin epäillä tämän olevan tenceliä joka on tarttunut käteen joskus 4 vuotta sitten Kangastukun palalaarista... riitti vielä 116cm housuihin kun lisäsi reilut resorit ja on kuulemma ihan ihanat housut jalassa!

Muutama äärettömän huono kuva tuotoksista, sisäkuvaus hämärässä sadesäässä ei ole meikäläisen vahvin alue...


Housujen kaava SK 11-12/09, kiva kaava ilman suurempia muokkauksia, vaikkakin kyllä ISOA kokoa, koska oma kaava on kokoa 100cm, ja lisäsin vain pitkät resorit niin tuli tuollaisen 116cm housut :)

Paidan kaava OB Little Lamb koossa 116cm, meidän kuikelolle tosi leveä malli, mutta poika itse sanoi tykkäävänsä enemmän löysistä paidoista, joten näitä kai lisää. Muuten kaavan mukaan, mutta hihoihin ainakin 7cm pituutta lisää.




Seuraavaksi esittelenkin teille yhden väri-oksennus-tuotoksen jahka saan sen viimeisteltyä :)

torstai 21. elokuuta 2014

Kerhot ovat alkaneet taas, tossupula iski!!

Se olis taas se aika vuodesta kun lapsilla alkaa kerhoilut...jopa pikkuneiti 2v.kin pääsi omaan kerhoonsa :)
Olihan tää alotusajankohta tiedossa jo hyvissä ajoin, mutta kuitenkin se  tossu-pula iski TAAS ihan puskista.

Ajattelin tänä vuonna luistaa hommasta ja metsästin laihoin tuloksin mukavia tossuja kaupasta...jos ei vika ollut ulkonäössä niin sitten vika oli hinnassa...luovutin ja tartuin tuumasta toimeen.

Hura-surautin neidille tossut farkusta....EI KELPAA! Pitää olla kuulemma timantteja...*mur*

Tein toiset nahkasta ja koitin viitseliöityä edes jonkun "kuvan" tekemiseen... EI KELPAA! Ei edes kokeilla jalkaan.. *murmur*

Tässä vaiheessa mummi (äitini) riensi apuun timantteinensa... neiti sai tossuihinsa haluamansa timantit ja jo rupesi tossut kelpaamaan :)

Väkerryksiä katsellessa, esikoinenkin ilmoitti haluavansa omat tossut, pitää kuulemma ehdottomasti olla tähti ja oransseja timantteja....annoin suosiolla periksi pojan suunnitelmille, jos tossut sitten kelpaisivat käyttöön kun on itse suunniteltu...











Kaavapohjana käytin jälleen tätä Marian Ateljeen loistavaa ohjetta. Muokkasin tosin tossukappaleita (päällistä ja pohjaa) lapsien jalkojen mukaan jotta saisin tossuista riittävän hyvin istuvat .

Laitetaan nyt sitten lopuksi kuva myös joku aika sitten ommelluista jalis-paidoista. Tilasin kangasta ajatuksella että teen siitä myös yhden lahjapaidan, mutta oma poika tykästyi kankaaseen niin kovin, että halusi siitä sekä pitkähihaisen että t-paidan...kangas tuli tuhottua niin tarkasti että jäljelle jäi vain silppua...

Kaavana pienillä muutoksilla tuttu ja turvallinen Monster Car (ob 3/11)  koko kutakuinkin 116cm


sunnuntai 10. elokuuta 2014

Syksyisempää mekkosta

Pari päivää sitten pohdin facebookin ompeluryhmässä ääneen jotta voiko käsiväreillä värjätä koneessa, mikä on se toiminnallinen ero kone ja käsivärin välillä....en kuitenkaan saanut juuta enkä jaata vastaukseksi enkä tohtinut tämän kankaan kanssa edes testailua laittaa pystyyn...

Siispä hämmensimme perinteistä värisoppaa lasten kanssa ulkona saavissa, ja hyvä tuli :)

Halusin tästä kankaasta jotain hieman "syksyisempää" mekkoa, joka siis omalla mittapuullani tarkoittaa pitempiä hihoja ja hiukan pidempää helmaa.

Rohkeasti otin taas oman kaavapiirrokseni esiin ja leikkelin vaatteen, kaula-aukkoa muotoilin vielä lisää jälkeenpäin. ( lipsahti hieman suureksi ja piti paikkailla tilanne laittamalla tavan kaksinkerroin käännetty resori eikä kanttausta)

Suureksi yllätyksekseni 103cm korkea kangas kutistui käsittelyssäni liki 10cm eikä siitä enää saanut riittävän pitkää helmaa, ja minä halusin pidemmän helman kuin kesätunikoissani...patenttiratkaisuna mustaa viskoosi-trikoota helmaan, koska mustaa pitsiä tms. ei varastoista löytynyt.

Esikoisen kanssa hoidettiin taas hupaisa valokuvaus-rupeama jossa kuvattiin kyllä hyvinkin pitkälti kaikkea muuta kuin äidin uutta vaatetta :D

Voin kertoa, että tykkään tästä vaatteesta hirmusesti, mukava päällä ja ihan itseni oloinen vaate. Ainut harmitus näissä ihanan monipuolisissa musta-valko kankaissa on se harmittava nukkaantuminen :/



Ei riittänyt meikäläisen kohdalla pelkkä helman reilu leventäminen selkävekkeihin...täytyy koittaa siis omaan kaavaansa vielä nuo "notkoselkä" muutokset tehdä, niin saa kaavan hiottua loppuun :)

Loppuun täytyy vielä antaa erityismaininta Emeli Design verkkokaupalle  äärettömän nopeasta toimituksesta :)

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Mekko joka ei anna armoa ylensyömiselle :)

Olen tässä nyt pikkuhiljaa koittanut opetella tunnistamaan vartaloni mallia ja sitä mukaa monen monituisen mittailun ja pähkäilyn jälkeen saanut pikkuhiljaa muokkailtua itselleni passelia yläosan kaavaa...

...ei se ihme ole jos valmiskaavoissa on aina jotain moitittavaa /paranneltavaa jos oma passeli kaava tosiaan näyttää aivan eriskummalliselta: kapean vyötärön jälkeen huima levennys lantiota varten :D  Josko nyt alkaisi selkävekit yms. vaatteissa vähenemään kunhan kaava tästä nyt hioutuu...

...kaavan kokeiluna tein sitten yhden mekkosen itselleni lisää, hiukan olin liioitellut tuon lantion kaaren kaavaan ja useampaan kertaan saumurilla suurruttelin mekkoa uuteen muotoon.... ja arvatkaapa onko ne "uudet muodot" nyt sitten korjattu kaavalle... NO EI!!

No mekko nyt kuitenkin monen korjauksen jälkeen syntyi, hyvin istuva (niinkin hyvin, että tätä ei käytetä vatsan turvottelu päivinä :D )

Helman olisin halunnut reilusti A-linjaiseksi, mutta kangas ei millään siihen riittänyt, tästäkin jäi jäljelle vain pientä suiroa. Kangas on jotain Nansoa, Kangastukun palalaarista jokunen aika sitten noukittu.


Ps. Kuvaus-assistenttina toimi tällä erää 5-vuotias poikani, kehityskelpoinen kaveri, vai mitä ? :)
Ihan nuin kalkkilaivan-kapteeni en suinkaan ole, liekö kuvaaja napsauttanut salaman päälle kahden alimman kuvan kohdalla, mutta menkööt nyt näin :)






lauantai 2. elokuuta 2014

Yksi mekko, kaksi eri tyyliä ja ensikosketus lycran ompeluun!

 Jos jotain ompeluakin taas pitkästä aikaa sais näytille...mökkeily ja oman pihan sadonkorjuu puuhat on pitäneet sopivan kiireisenä. Useampi metri vattupuska-rivistöjä, riittävän monta puskaa viinimarjoja, järjetön määrä raparperia, karviaispuskat, pottujen nostot ja kohta alkava omena ja luumu/riikuna show...siinä urakkaa riittämiin.

Kaiken muun homman ohella löytyi kuitenkin jonkinlainen innostus ompelulle...jollekkin hyvin simppelille ja nopealle ompelulle...

Syntyi siis Tallinnan reissulta mukaan tarttuneesta tosi ihanan värisestä pienehköstä lycran palasta rento paita itselle. Kaavana Summer Basic, helmaa pidensin reilusti, saa halutessaan sitten vetää pidemmäksikin jos haluaa. (Eka Summer Basic kokeilu, löytyy TÄÄLTÄ ) Aivan mieltsin ihanan tuntunen paita päällä. Aiemmin olen noita "uikkarikankaita" vältellyt, mutta näköjään aivan suotta :)








Kerrankin on jopa kuviotkin kohdistettu :)


Seuraavana pikaisena ompeluna tein itselleni kahden tyylin mekon. Koko kesä on ommeltu vain piukkaa vaatetta ja nyt alkoi jo kaipaamaan hiukan väljempää päälle pantavaa :)

Yläosan kaavapohjana edelleen Summer Basic (kun se nyt sattui jo valmiiksi esillä olemaan...) suurensin vain hihansuita jotta ovat väjemmät ja helman piirtelin ihan vapaalla kädellä, takaata pidemmäksi jättäen.

Jotain valmis vaate kuitenkin vielä kaipasi, joten venyttelin trikoosuiron rullantumaan ja pujottelin päihin pari isoa vihreää puuhelmeä ja *tadaa* ilmettä antava nyöri on valmis.

Tässä hieman fiinimpänä :D







Ja vyön paikkaa vaihtamalla sitten hieman rennompana :)


Hiukkasen tästä tuli sellainen yöpaita fiilis, en tiedä johtuuko sitten kuosista vaiko mallista, mutta kyllä tää nyt kuitenkin päiväkäyttöön päätyy :)